Για μια ακόμη μέρα συνεχίζεται η χιονόπτωση στο Οροπέδιο Λασιθίου, η οποία ξεκίνησε πριν από λίγα λεπτά. Στα 40 εκατοστά έφτασε το ύψος του χιονιού στο μετά τη νυκτερινή χιονόπτωση η οποία όμως ήταν μικρότερης έντασης από τη χθεσινή μέρα.

Από τις έξι το πρωί έχει ξεκινήσει ο εκχιονισμός εντός του Οροπεδίου Λασιθίου και στο περιμετρικό οδικό δίκτυο ενώ ξεκίνησε και ο εκχιονισμός στο επαρχιακό οδικό δίκτυο από την πλευρά του Ηρακλείου. Μετά τις 10 το πρωί η αλατιέρα του Δήμου θα κινηθεί εντός του επαρχιακού οδικού δικτύου.

Η θερμοκρασία στις οκτώ το πρωί είχε πέσει στους 5 βαθμούς υπό το μηδέν. Το βασικό πρόβλημα που καταγράφεται με το φως της ημέρας αφορά το δίκτυο ύδρευσης που δεν λειτουργεί εξαιτίας του παγετού.

“Αν δεν έχουμε νέα χιονόπτωση πιστεύουμε ότι μέχρι το μεσημέρι θα έχουμε καταφέρει να αποκαταστήσουμε το οδικό δίκτυο. Ταυτόχρονα προσπαθούμε να καταγράψουμε την πλήρη εικόνα των προβλημάτων σε όλο το Δήμο”, δήλωσε ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Μηλιαράς.

Αυτή την ώρα η βατότητα του δρόμου είναι περιορισμένη. Συνιστάται προσοχή στην κίνηση των οδηγών και προς το παρόν δεν θα πρέπει να γίνονται άσκοπες κινήσεις που δυσχεραίνουν το έργο του εκχιονισμού.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook