Κρίσιμες αποφάσεις για την επιτάχυνση του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων θα λάβει σήμερα το Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ).

Η Διοίκηση του Ταμείου αναμένεται σήμερα να εγκρίνει τα τεύχη προκήρυξης για την σύμβαση πώλησης του 33% του ΟΠΑΠ, αλλά και την έναρξη των διαδικασιών για την πώληση του Αστέρα Βουλιαγμένης.

Υπενθυμίζεται ότι στους ενδιαφερομένους περιλαμβάνονται οι BC Partners, Emma Delta, Gauselmann AG ,Intralot Holdings Luxemburg,Primrose Treasure Limited, Third Point και η TPG Capital.

Στη σύμβαση πώλησης του ΟΠΑΠ που θα δοθεί στους ενδιαφερόμενους επενδυτές αναμένεται να περιλαμβάνεται και όρος που προβλέπει ότι αν ο ανάδοχος πωλήσει εντός τριετίας τον Οργανισμό, το Δημόσιο θα εισπράξει τίμημα επί της υπεραξίας.

Η Διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ αναμένεται να λάβει αποφάσεις και για τον Αστέρα Βουλιαγμένης. Ο ανεξάρτητος απομιμητής αναμένεται να παρουσιάσει το υπολογιζόμενο τίμημα, αλλά και λεπτομέρειες σχετικές με την συμφωνία μεταξύ του ΤΑΙΠΕΔ και της Εθνικής Τραπέζης για το «Μικρό Καβούρι».

Ακόμη, δεν αποκλείεται να γίνει συζήτηση και για τη ΔΕΠΑ.

Κατά πληροφορίες από την πώληση του ΟΠΑΠ η Κυβέρνηση αναμένει έσοδα 1 δισ. ευρώ, από την πώληση της ΔΕΠΑ 250 εκατ. ευρώ και από την πώληση της ΔΕΠΑ 300 εκατ. ευρώ.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook