Η 17χρονη Φλόρα από την Μπολόνια της Ιταλίας δεν πρόλαβε να χαρεί για το εισιτήριο που κέρδισε για τη συναυλία του αγαπημένου της συγκροτήματος One Direction. Με το που έγινε γνωστό ότι εκείνη ήταν η σούπερ-τυχερή του διαγωνισμού για ταξίδι και συναυλία στη Νέα Υόρκη, χρήστες του Twitter ξεκίνησαν έναν σκληρό πόλεμο εναντίον της.

«Πρέπει να πεθάνεις», «γιατί δεν ανοίγεις το γκάζι να τελειώνεις;», «πλύσου με βενζίνη και στέγνωσε με αναπτήρα», «π..ας κόρη πέθανε μέσα στο οξύ», «πήγαινε να κοιμηθείς στον τάφο σου», «θα σου έσπαγα το πρόσωπο με γροθιές» και άλλα μηνύματα ίδιου ύφους δεχόταν καθημερινά η ανήλικη Φλόρα. Το ζήτημα πήρε μεγάλες διαστάσεις τόσο που οι followers της από 200 που ήταν έφτασαν τους 12.500 όλοι τους να εκφράζουν την οργή τους επειδή κέρδισε το εισιτήριο.

Η Φλόρα παρόλα αυτά κατάφερε να πάει στη συναυλία όπου φωτογραφήθηκε με τους αγαπημένους της τραγουδιστές, μόνο που το μαρτύριό της δεν τέλειωσε εκεί. Οι προσβολές συνεχίζονται ακόμα και σήμερα, ενώ πολλά από τα κορίτσια που την «ακολουθούν» στον δημοφιλή τόπο κοινωνικής δικτύωσης της επιτίθενται λέγοντας πως «έκλεψε στον διαγωνισμό, επειδή ο πατέρας της είναι διάσημος βιομήχανος». Εκείνη απαντά λέγοντας πως «όλα είναι ψέματα. Είπαν ότι ο πατέρας μου είναι πλούσιος, ότι είναι ο επικεφαλής της εταιρίας Kinder. Τίποτα δεν είναι αλήθεια. Κάποιος μου έγραψε πως επειδή δεν έβαλα τα κλάματα όταν είδα τους One Direction δεν είμαι πραγματική θαυμάστρια κι ότι δεν άξιζα το εισιτήριο».

Η ίδια παρά τον φόβο που της προκαλεί όλη αυτή η βία καταλαβαίνει πως πρόκειται για «φθόνο και θυμό. Μπορεί να φοβάμαι να πηγαίνω σε συναυλίες τώρα, γιατί με απειλούν χιλιάδες, όμως ξέρω ότι είναι μόνο κοριτσάκια. Είναι άνθρωποι που δε με γνωρίζουν». Την ίδια στιγμή η Φλόρα που μίλησε στην Repubblica δήλωσε πως ακόμα και στο λεωφορείο τα κορίτσια την κοιτούν, ενώ ένα απόγευμα όταν περπατούσε στην περιοχή της άκουσε μια συνομήλικη της να φωνάζει «αυτή είναι η Φλόρα».

Την ίδια ώρα βέβαια πολλοί είναι εκείνοι που αντιδρούν και βρίσκονται στο πλευρό της μέσω Twitter. Έτσι με το hashtag «IoStoConFlora», δεκάδες είναι οι χρήστες που εκφράζουν τη συμπαράστασή τους στο ανήλικο θύμα του cyberbullism.

Άλλωστε μόλις λίγες ημέρες πριν ένα 14χρονο κορίτσι από τη Νοβάρα αυτοκτόνησε αφού κι εκείνο δεχόταν επί μήνες ψυχολογική βία μέσω Twitter και Facebook.

 

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook