Τον έντονο προβληματισμό τους, αλλά και την αγωνία τους για την απένταξη του έργου βιολογικός καθαρισμός Γεωργιουπόλεως, από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ εξέφρασε το Δ.Σ. σωματίου εμπόρων και καταστηματαρχών Δ.Δ. Γεωργιούπολης στον αντιπεριφερειάρχη Χανίων  Απόστολο Βουλγαράκη την Τρίτη 8/1/2013. Ο αντιπεριφερειάρχης εξέφρασε τη λύπη του καθώς είναι γνώστης της αναγκαιότητας του έργου, αλλά ταυτόχρονα δήλωσε ότι θα παρακολουθεί στενά τις προσπάθειες που γίνονται από τον περιφερειάρχη Κρήτης για επανένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ.

Σε σχετική τους ανακοίνωση οι έμποροι και καταστηματάρχες της περιοχής αναφέρουν μεταξύ άλλων:

"Ακόμα μας δήλωσε ότι το έργο εφόσον δεν επανενταχθεί θα είναι αυτός που θα εισηγηθεί στο περιφερειακό συμβούλιο την ένταξη του  στο ΠΕΠ Κρήτης, αφού όπως είναι γνωστό υπάρχει και ανάλογη δήλωση του περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη.

Σήμερα δεν είναι η ώρα για απόδοση ευθυνών, αν και υπάρχουν μεγάλες, είναι η ώρα που δίνετε μια μεγάλη μάχη και πρέπει να είμαστε όλοι ενωμένοι. Η περιοχή δεν μπορεί να περιμένει άλλο και να επιβαρύνεται καθημερινά με μόλυνση και δυσοσμίες, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες. Πρέπει όλοι να γνωρίζουν ότι εάν δεν διευθετηθεί το θέμα μετά και από τις διαβεβαιώσεις των αρμόδιων μέχρι το πρώτο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου, η αντίδραση των κατοίκων θα είναι από δυναμική έως και ακραία. Αυτονόητη είναι δε και η παραίτηση όλου το δημοτικού συμβούλιου Αποκορώνου συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης, όπως άλλωστε έχουν δεσμευτεί. Τέλος, με τις ευχές μας για μια καλή χρονιά, ευχόμαστε ο θεός να φωτίσει αυτούς που με σύνεση και λογική θα επανεντάξουν το έργο, διότι η περιοχή ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ ΑΛΛΟ."