Κατατέθηκε στη Βουλή την Τετάρτη και η πρόταση των Ανεξάρτητων Ελλήνων για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ. Η συζήτηση των τριών συνολικά προτάσεων, από τα κόμματα της συγκυβέρνησης, τον ΣΥΡΙΖΑ και από τους ΑΝΕΛ, θα γίνει την επόμενη Πέμπτη, 17 Ιανουαρίου.

Όπως προβλέπει ο Κανονισμός της Βουλής, απαιτείται ένα εύλογο διάστημα (επτά ημέρες) προκειμένου οι εγκαλούμενοι να ενημερωθούν για την πρόταση παραπομπής εις βάρος τους που έχει κατατεθεί από ένα κόμμα.

Οι τελικές αποφάσεις για τις διαδικασίες θα ληφθούν αύριο, Πέμπτη, κατά τη Διάσκεψη των Προέδρων. Εκεί αναμένεται να καθοριστεί αν οι βουλευτές θα ψηφίσουν ξεχωριστά για καθένα από τα αδικήματα που αποδίδονται στα τέσσερα πολιτικά πρόσωπα ή αν θα περιοριστούν σε μία ψήφο για καθένα από αυτά.

Καταθέτοντας την Τετάρτη την πρόταση του κόμματός του, ο Πάνος Καμμένος χαρακτήρισε ιδιαίτερα σημαντικό το ότι το ΚΚΕ «συμφωνεί με την άποψη της πρότασης των Ανεξάρτητων Ελλήνων» και κάλεσε τους βουλευτές όλων των κομμάτων –και ιδιαίτερα της Νέας Δημοκρατίας– να στηρίξουν την πρόταση του κόμματός του η οποία, όπως υποστήριξε, «είναι απαίτηση του ελληνικού λαού».

Επίσης, απευθύνθηκε στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, που –όπως είπε– πολλοί με δημόσιες δηλώσεις τους ζήτησαν να αποδοθεί δικαιοσύνη, «όπως ο κ. Γρηγοράκος ο οποίος μίλησε για ποινικές ευθύνες του κ. Παπανδρέου», να στηρίξουν την πρόταση.

 

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook