Ο Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας κ. Ιωάννης Βρούτσης απάντησε στην ερώτηση βουλευτών μεταξύ των οποίων και ο βουλευτής Χανίων της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Βιρβιδάκης σχετικά με την «Ολοκλήρωση διορισμών στο Ι.Κ.Α βάσει δικαστικής απόφασης»

Στην ερώτησή τους οι βουλευτές ρωτούσαν σε ποιες ενέργειες προτίθενται να προβούν από κοινού τα συναρμόδια Υπουργεία, ώστε να δοθεί νομικώς αποδεκτή λύση για την οριστική τοποθέτηση στις κατά τόπους υπηρεσίες ΙΚΑ αφενός των υπολοίπων διοριστέων της 8Κ, αλλά και όσων υπαλλήλων της προκήρυξης 9Κ προβλέπεται να απομακρυνθούν σε εφαρμογή της δικαστικής απόφασης.

Στην με Α.Π. Φ 90022/30038/3835 απάντησή του ο Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας κ. Ιωάννης Βρούτσης αναφέρει μεταξύ άλλων «…ύστερα από συνεργασία με τους συναρμόδιους υπουργούς Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα και Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Αντώνη Μανιτάκη, αποφασίστηκε να προχωρήσει άμεσα η τοποθέτηση των επιτυχόντων του διαγωνισμού της προκήρυξης 8Κ στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και, αμέσως μετά, θα αποκατασταθούν και σταδιακά θα τοποθετηθούν με νόμιμο και ασφαλή τρόπο οι επιτυχόντες του διαγωνισμού 9Κ».

Δίδεται στη δημοσιότητα το πλήρες κείμενο της με Α.Π. Φ 90022/30038/3835 απάντησης του Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας κ. Ιωάννη Βρούτση.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook