Στήριξη, αλλά και αμφιβολίες, εξέφρασε η Κίνα για την κατάσταση στην ευρωζώνη, κατά την επίσκεψη του γάλλου υπουργού οικονομικών Pierre Moscovici στη χώρα.

Ο γάλλος αξιωματούχος επισκέφθηκε την Κίνα προκειμένου να προωθήσει κινεζικές επενδύσεις στη Γαλλία καθώς και να ενισχύσει την συνεργασία στο πεδίο της πυρηνικής ενέργειας.

Ωστόσο οι κινέζοι αξιωματούχοι εξέφρασαν «αμφιβολίες» για την κατάσταση του ευρώ, με τον γάλλο υπουργό να τους διαβεβαιώνει για την «σταθερότητα της Ευρώπης».

Στις συζητήσεις «ένιωσα μια ισχυρή αμφισβήτηση, ίσως εξαιτίας της παρεξήγησης ή της έλλειψης πληροφόρησης», τόνισε ο γάλλος υπουργός οικονομικών σε δημοσιογράφους μετά τη συνάντηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters, αμφιβολίες για την κατάσταση της ευρωζώνης εξέφρασαν ο μελλοντικός πρωθυπουργός της κινεζική κυβέρνησης Li Keqiang και ο Lou Jiwei από την China Investment Corp (CIC),

«Η Κίνα έχει βοηθήσει στη διατήρηση του ευρώ από την αρχή, και πήρε θέση για το ευρώ τη δύσκολη στιγμή. Αυτή τη στιγμή υπάρχει στήριξη αλλά και ανησυχία», πρόσθεσε.

«Η στήριξη παραμένει. Η ανησυχία που διαχέεται είναι μερική, όχι ολική», υπογράμμισε.

«Να αισθάνεστε σίγουροι»

Ακόμη αναφέρθηκε και στα θεσμικά βήματα που έκανε η ΕΕ για την αντιμετώπιση της κρίσης που έφεραν μια «σταθερή βάση» στην ευρωζώνη, όπως ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας, η αποφυγή της ελληνικής εξόδου και ο εποπτικός μηχανισμός των τραπεζών.

«Η κρίση δεν έχει τελειώσει ακόμη, αλλά θα πρέπει να αισθάνεστε σίγουροι για την σταθερότητα της Ευρώπης […] η ικανότητά της να ανακάμψει εδραιώθηκε με την πλήρη δέσμευση των ευρωπαίων ηγετών», απάντησε στους κινέζους αξιωματούχους ο γάλλος υπουργός οικονομικών.

 

skai.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook