Τριάντα χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας θα δημιουργήσει άμεσα η επανέναρξη των μεγάλων οδικών έργων στη χώρα από τον Απρίλιο, τόνισε στον ΣΚΑΪ ο υφυπουργός Ανάπτυξης Θανάσης Σκορδάς.

Όπως ανέφερε ο κ. Σκορδάς στα περισσότερα μεγάλα οδικά έργα έχει αποκατασταθεί η συμφωνία με τους παραχωρησιούχους για τις τραπεζικές χρηματοδοτήσεις, και μάλιστα και από ισπανικές τράπεζες που συμμετέχουν και αντιμετώπιζαν προβλήματα.

Για το λιμάνι κρουαζιερας στον Πειραιά τόνισε ότι υπάρχουν 2 με 3 σημεία που γίνεται συζήτηση, διευκρινίζοντας ότι δεν υπάρχει τουρκικό ενδιαφέρον.

Ο κ. Σκορδάς αναφέρθηκε και στη συμφωνία μείωσης κατά 35% των μηνιαίων δόσεων των στεγαστικών και καταναλωτικών δανείων μεταξύ των τραπεζών και του ΥΠΑΝ για εισοδήματα κάτων των 25 χιλιάδων ευρώ, μισθωτούς, συνταξιούχους και ανέργους. Τόνισε ότι η ΕΚΤ και η Κομισιόν δεν συζητούν να περιληφθούν στις ρυθμίσεις οι έχοντες πτωχευτική δυνατότητα (ελεύθεροι επαγγελματίες, έμποροι). «Θα πάμε σε λειτουργία συνολικής αποτίμησης της εικόνας ενός πελάτη, κι αν η τράπεζα κρίνει ότι είναι πιστοληπτικά ικανός θα τού δίνει ένα νέο προϊόν» σημείωσε.

Σημείωσε επίσης ότι τα 52 δισ. ευρώ της βοήθειας αποτελούν ψήφο εμπιστοσύνης στη χώρα υπογραμμίζοντας ότι το συγκεκριμένο ποσό είναι μεγαλύτερο το ΑΕΠ 130 κρατών του ΟΗΕ.

 

skai.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook