Σχέδιο εκκένωσης περίπου 40 κτιρίων που έχουν καταληφθεί από διάφορες ομάδες σε ολόκληρη την Ελλάδα θέτει σε εφαρμογή η Αστυνομία. Μετά την επέμβαση στις καταλήψεις της βίλας Αμαλίας και Σκαραμαγκά το υπουργείο Δημόσιας Τάξης σχεδιάζει τις επόμενες ημέρες να προχωρήσει και σε νέες επιχειρήσεις.

Στην Κρήτη, οι πιό γνωστές αντίστοιχες, πολύχρονες \”καταλήψεις\” δημοσίων κτιρίων, είναι του \”Ευαγγελισμού\” στο Ηράκλειο, και της \”Ρόζα Νέρα\” στην παλιά πόλη των Χανίων.

Ειδικά σε ότι αφορά στην κατάληψη \”Ρόζα Νέρα\” (σε ιστορικό κτίριο που ανήκει στο Πολυτεχνείο Κρήτης) τα χθεσινά επεισόδια απο ομάδα ατόμων στην διάρκεια παρουσίασης του βιβλίου του πρώην αρχηγού ΓΕΣ Φράγκου Φραγκούλη στα Χανιά (δείτε εδώ), φαίνεται πως \”στοχοποίησαν\” τους αντιεξουσιαστές που έχουν προχωρήσει σε αυτή την κατάληψη.

Χαρακτηριστικό είναι το σχετικό δημοσίευμα στην ακροδεξιά εφημερίδα \”Στόχος\”

\"\"

Αντίστοιχα και για την κατάληψη του \”Ευαγγελισμού\” στο Ηράκλειο, συχνά-πυκνά η \”Χρυσή Αυγή\” έχει ζητήσει την επέμβαση της αστυνομίας.

Πληροφορίες αναφέρουν πως έχει ήδη ληφθεί η πολιτική απόφαση απο το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, για εκκένωση των δημόσιων κτιρίων που έχουν καταληφθεί.

Αυτό φάνηκε απο την άμεση επέμβαση της αστυνομίας στην ανακατάληψη της βίλας Αμαλία και απο την σχεδόν ταυτόχρονη επέμβαση στην κατάληψη Σκαραμαγκά.

Χαρακτηριστικό του κλίματος που επικρατεί για τις καταλήψεις στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης ήταν το σχόλιο επιτελούς: «Στη βίλα Αμαλία η πρώτη κατάληψη κράτησε 22 χρόνια και η δεύτερη 22 λεπτά».

Με αυτά τα δεδομένα, θεωρείται πλέον ότι το πως και πότε θα γίνουν ανάλογες αστυνομικές επεμβάσεις και στις άλλες \”καταλήψεις\” είναι καθαρά θέμα επιχειρησιακού σχεδιασμού της ΕΛ.ΑΣ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook