Εντολές για επιτάχυνση των διαδικασιών και διευθέτηση των νομικών εκκρεμοτήτων το αργότερο ώς το βράδυ της Δευτέρας έδωσε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, στο οικονομικό επιτελείο σε έκτακτη σύσκεψη που έγινε την Τετάρτη στο υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να μην υπάρξουν απρόοπτα στη συνεδρίαση της Ομάδας Εργασίας του Eurogroup.

Στη Βουλή δρομολογούνται διαδικασίες εξπρές προκειμένου να έχουν εγκριθεί μέχρι τη Δευτέρα τόσο το φορολογικό νομοσχέδιο όσο και οι Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου που κατατέθηκαν τον Νοέμβριο του 2012, προκειμένου να εκπληρωθούν οι όροι του μνημονίου.

Εντός της ημέρας κατατίθεται το φορολογικό νομοσχέδιο, που αναμένεται να έχει ψηφιστεί έως την Παρασκευή, ενώ τα υπόλοιπα νομοθετήματα θα ψηφιστούν αμέσως μετά σ\’ ένα πολυνομοσχέδιο.

Στόχος είναι να μην υπάρξουν απρόοπτα στη συνεδρίαση της Ομάδας Εργασίας του Eurogroup (EWG) τη Δευτέρα και την Τρίτη στις Βρυξέλλες, στην οποία θα συμμετάσχει ο πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων Πάνος Τσακλόγλου. Η συνεδρίαση θα προετοιμάσει για το Eurogroup που θα γίνει στις 21 Ιανουαρίου, όπου και αναμένεται να δοθεί τυπικά το «πράσινο» φως για τη δόση του Ιανουαρίου.

Την ερχόμενη Δευτέρα αναμένεται να κυρωθούν από τη Βουλή οι  επτά Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, που εντάσσονται στο πλαίσιο των δεσμεύσεων που έχει η χώρα προκειμένου να πάρει την επόμενη δόση. Εκτός από την κύρωση των Πράξεων αυτών προτεραιότητα δίνεται στην επικαιροποίηση του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου και στην ολοκλήρωση των οργανογραμμάτων των υπουργείων με στόχο τη μείωση του πλεονάζοντος προσωπικού.

Οι Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου που έχουν υπογραφεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας αλλά δεν έχουν κυρωθεί ακόμα από την Βουλή αφορούν σειρά θεμάτων όπως:

Τις παρεμβάσεις στις συντάξεις των υπαλλήλων της Βουλής

Τους νέους Δημοσιονομικούς Κανόνες γα τον έλεγχο των δαπανών των υπουργείων των ΔΕΚΟ και των ΟΤΑ.

Την αναστολή πλειστηριασμών στην α\’ κατοικία και την αναστολή εξώσεων σε εμπορικά καταστήματα ως το τέλος του 2013.

Τα μέτρα επιτάχυνσης της απορρόφησης του ΕΣΠΑ

Το νέο τρόπο έκδοσης αδειών δόμησης

Τη Δανειακή Σύμβαση για την ανταλλαγή ομολόγων

Την πράξη απαλλαγής ευθύνης ΔΣ τραπεζών κατά την ανταλλαγή ομολόγων.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook