Άμεσα ξεκινά η διαδικασία της συγχώνευσης των δύο εταιρειών του εθνικού εκθεσιακού φορέα, ΔΕΘ ΑΕ και HELEXPO ΑΕ, ώστε το συντομότερο δυνατόν η ενιαία οντότητα να είναι λειτουργική και έτοιμη να δώσει «τη μάχη της αγοράς και να βρει τη θέση που της αρμόζει στον εκθεσιακό κλάδο», όπως επισημαίνει, σε σημερινή ανακοίνωσή της, η διοίκηση της ΔΕΘ ΑΕ.

«Μετά την ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου από τη Βουλή, ο εθνικός εκθεσιακός φορέας εισέρχεται σε νέα τροχιά ανάπτυξης», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, η οποία επισημαίνει ότι «με την ολοκλήρωση της συγχώνευσης, στο προσκήνιο θα βρεθούν δύο σημαντικά ζητήματα για το μέλλον της ενιαίας ΔΕΘ-Helexpo: η εξεύρεση διεθνούς στρατηγικού εταίρου και ο εκσυγχρονισμός των εκθεσιακών υποδομών».

Σύμφωνα με τη ΔΕΘ ΑΕ, «η ψήφιση της συγχώνευσης δικαιώνει τις προσπάθειες της διοίκησης της ΔΕΘ, που εργάστηκε από την πρώτη στιγμή για την ενοποίηση, θεωρώντας πως […] στη δύσκολη οικονομική συγκυρία της χώρας, ένα ενιαίο εκθεσιακό σχήμα θα δώσει τη μάχη της αγοράς από καλύτερη θέση. Στο πλαίσιο αυτό είχε καταθέσει εδώ και αρκετό καιρό ολοκληρωμένη πρόταση για την συνένωση των δύο εταιρειών». Το ζητούμενο, πλέον, συνεχίζει η ανακοίνωση, είναι να διασφαλισθεί η βιωσιμότητα και η ανάπτυξη της νέας εταιρείας, με τη συμβολή τόσο της διοίκησης και των εργαζομένων, όσο και της τοπικής κοινωνίας.

Όπως δήλωσε χθες ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου, με τη νέα, κεφαλαιακά ισχυρή εταιρεία, που θα προκύψει από τη συγχώνευση, διευθετούνται οριστικά οι οικονομικές διαφορές μεταξύ ΔΕΘ και Helexpo, καθώς και οι επικαλύψεις ανάμεσα στις δυο εταιρείες, ενώ δημιουργούνται οικονομίες κλίμακας στην επιχειρησιακή λειτουργία. Υπενθυμίζεται ότι ο εθνικός εκθεσιακός φορέας είχε διασπαστεί στις δύο εταιρείες το 1999.

kathimerini.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook