Ποινικές διώξεις κακουργηματικού χαρακτήρα άσκησε σε βάρος των 92 συλληφθέντων κατά την επιχείρηση στη βίλα Αμαλίας ο εισαγγελέας.

Οι 92 δεν οδηγήθηκαν στην Ευελπίδων αλλά μετέβη ο εισαγγελέας στη ΓΑΔΑ όπου κρατούντο. Οι συλληφθέντες οδηγούνται τμηματικά στον ανακριτή, προκειμένου να απολογηθούν.

Ειδικότερα, εναντίον τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για ένα κακούργημα, σύμφωνα με τις διατάξεις του \’\’κουκουλονόμου\’\’ περί κάλυψης χαρακτηριστικών και για δύο πλημμελήματα.

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης επικράτησε ένταση έξω από τα δικαστήρια.

Οι 92 περιλαμβάνονται στους 150 οι οποίοι προσπάθησαν το πρωί της Τετάρτης να ανακαταλάβουν τη βίλα Αμαλία στην οδό Χέυδεν, ενώ οι οκτώ συνελήφθησαν στο σπίτι όπου έζησε από το 1936 ως το 1945 η Μαρία Κάλλας.

Υπενθυμίζεται πως το πρωί της Τετάρτης ομάδα νεαρών ανακατέλαβε τη βίλα \’\’Αμαλία\’\’ η οποία είχε εκκενωθεί πριν κάποιες ημέρες μετά από επιχείρηση της αστυνομίας.

Η κατάληψη κράτησε περίπου δύο ώρες, καθώς λίγο μετά τις 9 το πρωί δυνάμεις της αστυνομίας εισέβαλαν μέσα στο κτίριο, προχωρώντας σε προσαγωγές. Κατάληψη διήρκεσε 20 λεπτά χωρίς σοβαρά επεισόδια και εντάσεις, καθώς δεν υπήρξε καμία αντίσταση από τους καταληψίες, οι οποίοι οδηγήθηκαν στη ΓΑΔΑ.

Την ίδια στιγμή τριάντα περίπου άτομα κατέλαβαν τα γραφεία της ΔΗΜΑΡ στην Κωνσταντινουπόλεως σε ένδειξη συμπαράστασης στους καταληψίες της βίλας \’\’Αμαλία\’\’. Η ΔΗΜΑΡ αποφάσισε να μην καταθέσει μήνυση εις βάρος τους.

news247.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook