Την αγωνιώδη προσπάθεια μιας Αυστραλέζας, που προσπαθεί να σώσει τα πέντε της εγγόνια, κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του συζύγου της στην Τασμανία . Η Tommy Holmes και τα πέντε της εγγόνια, προκειμένου να σωθούν από την πύρινη λαίλαπα έπεσαν στα νερά και βρήκαν καταφύγιο κάτω από έναν προβλήτα.

Μπορεί πριν λίγες μέρες να μπήκαμε στο 2013 ωστόσο αυτές οι φωτογραφίες θα μείνουν χαραγμένες στη μνήμη μας. Σε αυτές βλέπουμε ζωγραφισμένη την αγωνία για επιβίωση μιας οικογένειας.

Οι φωτογραφίες έχουν τραβηχτεί από τον Tim Holmes ο οποίος είναι αγγειοπλάστης. Η καλλιτεχνική του φύση τον βοήθησε να τραβήξει ορισμένες συναρπαστικές φωτογραφίες που πολλοί θρύλοι του φωτορεπορτάζ θα ζήλευαν.

Είναι ένα φωτορεπορτάζ από ένα πολίτη ο οποίος έτυχε να βρίσκονται αποκομμένος από την πυρκαγιά και να δίνει τη μάχη της επιβίωσης.

Η ιστορία πίσω από τη φωτογραφία.

Η μητέρα των παιδιών τα είχε αφήσει στην εποπτεία των γονέων της για παραστεί σε μία κηδεία. Πήγε με το αυτοκίνητό της, αλλά το πύρινο μέτωπο φούντωσε και απέκλεισε τη δυνατότητα επιστροφής της.

Ο 62χρονός παππούς των παιδιών έθετε αμέσως σε εφαρμογή ένα απλό σχέδιο σωτηρίας: ζήτησε από τη γυναίκα του να μείνει μαζί με τα παιδιά σε γειτονική ξύλινη προβλήτα όσο ο ίδιος θα προσπαθούσε να βρει μια βάρκα για να απομακρυνθούν στα ανοιχτά.

Η Tammy μαζί με τα εγγόνια της, τρία κορίτσια ηλικίας δύο, τεσσάρων και έξι ετών, και δύο αγόρια ηλικίας έξι και έντεκα ετών, πήγε στον μώλο. Καθώς η ώρα περνούσε είδε το σπίτι της, σε απόσταση λίγων μέτρων, να γίνεται στάχτη ενώ η ατμόσφαιρα είχε γίνει αποπνικτική από τους καπνούς.

Μετά από δυόμιση εφιαλτικές ώρες εμφανίστηκε ο παππούς σε μία βάρκα στην οποία επιβιβάστηκαν και γλύτωσαν.

Λίγο πριν από τη διάσωση ο 62χρονος έβγαλε φωτογραφίες με την κάμερα του κινητού του τηλεφώνου. Αυτές οι φωτογραφίες \”τεκμήριο αυτοθυσίας\” κάνουν ήδη το γύρο του κόσμου.

news247.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook