«Εγώ εκτύπωσα τα ονόματα από το CD της λίστας Λαγκάρντ», είπε ο πρώτος συνεργάτης του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου και μετακλητός υπάλληλος στο γραφείο του πρώην υπουργού Οικονομικών, που κατέθεσε σήμερα στους οικονομικούς εισαγγελείς Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρο Μουζακίτη. Τα στοιχεία του συγκεκριμένου υπαλλήλου δεν έχουν ακόμη δημοσιοποιηθεί. «Δεν έχω καμία σχέση με την αλλοίωση», είπε στους εισαγγελείς ο συνεργάτης του κ. Παπακωνσταντίνου, παραδεχόμενος με τον τρόπο αυτό ότι υπήρξε παρέμβαση ανθρώπινου χεριού το οποίο διέγραψε από την αρχική λίστα τα ονόματα της Ελένης Παπακωνσταντίνου, του Συμεών Σικιαρίδη και του Ανδρέα Ρωσσώνη.

«Πήρα το CD. Ο κ. Παπακωνσταντίνου μου ζήτησε αρχικά να ανοίξω το CD και να του πω τα ονόματα με τα μεγαλύτερα ποσά, όπως και έκανα. Μετά μου έδωσε εντολή να εκτυπώσω τα 10 ονόματα των ανθρώπων με τις μεγαλύτερες καταθέσεις. Μετά έδωσα στον κ. Παπακωνσταντίνου το CD και τις φωτοτυπίες», κατέθεσε ο μετακλητός υπάλληλος του υπουργείου Οικονομικών.

Από την κατάθεση του συνεργάτη του κ. Παπακωνσταντίνου προκύπτει με βεβαιότητα ότι ο συγκεκριμένος υπάλληλος είχε στα χέρια του το αυθεντικό CD. Το ερώτημα που δεν έχει απαντηθεί είναι αν ο συνεργάτης του κ. Παπακωνσταντίνου ενημέρωσε τον πρώην υπουργό Οικονομικών για την ύπαρξη των ονομάτων των συγγενών του, τα οποία σύμφωνα με τις γαλλικές αρχές υπήρχαν στο αρχικό cd που παρέδωσε το Παρίσι το 2010. Κι αυτό διότι από τον τύπο του ηλεκτρονικού αρχείου, είναι προφανές ότι για να επιλεγούν τα 20 ονόματα με τις μεγαλύτερες καταθέσεις στην τράπεζα HSBC της Γενεύης, θα έπρεπε προηγουμένως να έχουν ανοίξει ένας - ένας οι κωδικοί των πολιτών που είχαν καταγεγραμμένους λογαριασμούς στην συγκεκριμένη τράπεζακαι περιλαμβάνονταν στο πρωτότυπο cd που υπήρχε στα χέρια των γαλλικών αρχών.


protothema.gr