Δεκάδες χιλιάδες κάτοικοι της Βενεζουέλας πλημμύρισαν σήμερα το κέντρο του Καράκας για να υποδηλώσουν την υποστήριξή τους στον Ούγκο Τσάβες, ο οποίος επί έναν μήνα νοσηλεύεται στην Κούβα και δεν κατέστη δυνατόν να παραστεί στην τελετή της ορκωμοσίας του στις 10 Ιανουαρίου, όπως προβλέπεται από το Σύνταγμα.

Εναέριες λήψεις από ελικόπτερα των τηλεοπτικών δικτύων παρουσίαζαν μία πλημμυρίδα ανθρώπων με κόκκινα ρούχα, που κατευθυνόταν προς το κέντρο μέσω της Λεωφόρου Ουρδανέτα. Οι περισσότεροι από τους συμμετέχοντες φορούσαν το κόκκινο μπλουζάκι, στο χρώμα του κυβερνώντος σοσιαλιστικού κόμματος.

\"\"

Γύρω από το προεδρικό μέγαρο στο Μιραφλόρες, τα στενά σοκάκια του ιστορικού κέντρου έγιναν αδιάβατα από τον κόσμο, που όμως τον δονούσε η καλή διάθεση που διέτρεχε απ\’ άκρου εις άκρον αυτή τη «μεγάλη λαϊκή συγκέντρωση» που διοργάνωσε η κυβέρνηση για να τιμήσει τον πρόεδρο, ο οποίος επανεξελέγη για μία τρίτη θητεία τον Οκτώβριο.

\"\"

Κανείς μπορούσε να δει στις εικόνες πολλούς ηλικιωμένους, ή γυναίκες να κρατάνε στα χέρια τα παιδιά τους, ενώ μυριάδες ήσαν όσοι κρατούσαν σημαίες της χώρας, ή πορτραίτα του «διοικητή» Τσάβες, ο οποίος υπεβλήθη για τέταρτη φορά σε επέμβαση για την αφαίρεση καρκινικού όγκου, στις 11 Δεκεμβρίου στην Αβάνα, κι έκτοτε δεν έχει επανεμφανισθεί δημοσίως.

\"\"

«Ο λαός είναι μαζί του, τον αγαπούμε και είμαστε πάντοτε έτοιμοι να βγούμε στους δρόμους για να τον στηρίξουμε», δήλωσε εμφατικά στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας νεαρός 23 ετών, που έφθασε στην πρωτεύουσα από την Πολιτεία Γκουαρίκο, στα κεντρικά της χώρας.

Νωρίτερα πάντως, έντεκα άνθρωποι που μετέβαιναν στην πρωτεύουσα της Βενεζουέλας Καράκας, προκειμένου να εκδηλώσουν την συμπαράστασή τους στον ασθενούντα πρόεδρο Ούγο Τσάβες, έχασαν τη ζωή τους σε τροχαίο δυστύχημα, σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης.

Δύο λεωφορεία, ένα φορτηγό και άλλα τέσσερα οχήματα ενεπλάκησαν σε αλυσιδωτή σύγκρουση μεταξύ τους στα δυτικά της χώρας. Άλλοι 75 άνθρωποι φέρεται να τραυματίσθηκαν.

\"\"

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook