Επτά στους δέκα Βρετανούς βουλευτές εκτιμούν ότι δεν πληρώνονται καλά και λένε ότι θα ήταν ευχαριστημένοι με μισθούς κατά περίπου 30% μεγαλύτερους αποκαλύπτει έρευνα ανεξάρτητης αρχής για τους κανόνες που διέπουν τη λειτουργία της Βουλής των Κοινοτήτων.

Όπως αναφέρει ο Guardian, σύμφωνα με την έρευνα της IPSA για τους μισθούς και τις συντάξεις στην οποία οι βουλευτές απάντησαν ανωνύμως, το 69% πιστεύει ότι η αποζημίωση των 65.738 λιρών το έτος (λίγο πάνω από 80.000 ευρώ) δεν είναι επαρκής.

Η επιθυμητή για τους βουλευτές αποζημίωση ανέρχεται κατά μέσο όρο σε 86.250 λίρες (105.000 ευρώ), σύμφωνα πάντα με όσα απάντησαν.

Σχεδόν ένας στους δύο Συντηρητικούς (για την ακρίβεια 47%) δήλωσαν κακοπληρωμένοι ενώ κάπως μικρότερα είναι τα ποσοστά για τους Εργατικούς (39%). Μόλις το 9% των Φιλελεύθερων αισθάνεται το ίδιο.

Σε ό,τι αφορά τις απαιτήσεις τους, οι Συντηρητικοί εμφανίζονται να επιθυμούν τις μεγαλύτερες αποζημιώσεις γύρω στις 96.500 λίρες ενώ συντηρητικότεροι εμφανίστηκαν οι βουλευτές των άλλων δύο κομμάτων με απαιτήσεις κοντά στις 80.000 λίρες.

Στα σχόλια τους που συνόδευαν τις απαντήσεις, βουλευτής εκφράζει το φόβο του ότι στο μέλλον μόνο πλούσιοι θα μπαίνουν στην πολιτική. Άλλος γράφει ότι οι σχολιαστές στα ΜΜΕ θα πρέπει να δουν από κοντά τη ζωή ενός βουλευτή και να καταλάβουν την πίεση που χρειάζεται η δουλειά γιατί «δεν έχουν ιδέα».

Τα αποτελέσματα της έρευνας δείχνουν περιφρόνηση προς τη κοινή γνώμη, λέει στο Guardian ο γενικός γραμματέας της ένωσης των δημοσίων υπαλλήλων.

«Σε μια εποχή που εκατομμύρια εργαζόμενοι παίρνουν μηδενικές αυξήσεις, η ιδέα ότι οι βουλευτές πιστεύουν ότι αξίζει να πάρουν αύξηση 32% είναι παραλογισμός» λέει ο Ντέιβ Πρέντις και προσθέτει ότι δεν είναι περίεργο ότι τα λένε αυτά ανώνυμα: «δείχνει αληθινή περιφρόνηση για το δράμα οικογενειών που αγωνίζονται να τα βγάλουν πέρα».

 

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook