Σε 686 συλλήψεις ατόμων για ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο ύψους 1.316.958.111,35 ευρώ προέβησαν από την αρχή του 2012 έως το τέλος του τρίτου τριμήνου, οι υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας.

Αυτό αναφέρεται σε έγγραφο του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή και όπως επισημαίνει, τα παραπάνω προκύπτουν από στατιστικά στοιχεία τα οποία, μετά από αίτηση του υπουργείου Οικονομικών προς το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διαβιβάστηκαν στην Καραγιώργη Σερβίας, προκειμένου να παρακολουθείται η εξέλιξη των ποινικών φορολογικών υποθέσεων.

Το έγγραφο του υφυπουργού Οικονομικών διαβιβάστηκε στη Βουλή στις 8 Ιανουαρίου, προς απάντηση ερώτησης του βουλευτή της ΝΔ Βασίλη Κικίλια, που είχε καλέσει το υπουργείο να τον ενημερώσει πόσοι είναι οι μεγαλοοφειλέτες προς το Δημόσιο, για τους οποίους έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης και πόσοι απ\’ αυτούς έχουν συλληφθεί.

Η ποινικοποίηση της φοροδιαφυγής θεσπίστηκε κατά καιρούς με διάφορες διατάξεις και εντάσσεται στο σύστημα μέτρων που λαμβάνονται από το υπουργείο Οικονομικών για να παταχθεί μεθοδικά και αποτελεσματικά το φαινόμενο αυτό, αναφέρει στην απάντησή του ο κ. Μαυραγάνης.

Θυμίζει, εξάλλου, ότι με το Ν. 3943/2011προβλέφθηκε ότι το ποινικό αδίκημα της μη καταβολής βεβαιωμένων χρεών προς το Δημόσιο είναι διαρκές και συνεπώς συνεχές αυτόφωρο.

Ο κ. Μαυραγάνης επισημαίνει, επίσης, ότι από τον Μάιο του 2011 αρμόδια για την καταστολή των αδικημάτων της μη καταβολής βεβαιωμένων χρεών προς το Δημόσιο είναι η Οικονομική Αστυνομία, η οποία υπάγεται απευθείας στον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ.

 

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook