Ένας 16χρονος είναι ο δράστης που με κυνηγετική καραμπίνα την Πέμπτη άνοιξε πυρ σε αίθουσα ενός Λυκείου της Καλιφόρνια τραυματίζοντας σοβαρά ένα συμμαθητή του. Ο 16χρονος τραυμάτισε τον ανήλικο συμμαθητή του λίγο πριν δύο μέλη του προσωπικού του σχολείου τον πείσουν να παραδώσει το όπλο, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές.

Ο ένοπλος συνελήφθη στο Λύκειο Taft Union της κομητείας Κερν μετά τους πυροβολισμούς. Όπως αργότερα έγινε γνωστό από ερευνητές αισθανόταν ότι τον κακομεταχειρίζονταν ένας ή δύο συμμαθητές του, έναν εκ των οποίων για το λόγο αυτό πυροβόλησε και τραυμάτισε σοβαρά.

Το επεισόδιο συνέβη λιγότερο από ένα μήνα αφότου ένας ένοπλος σκότωσε 20 παιδιά και έξι ενηλίκους σε Δημοτικό σχολείο του Κονέτικατ, το Δεκέμβριο, προκαλώντας μια εθνική συζήτηση για τον έλεγχο των όπλων.

Ο 16χρονος, η ταυτότητα του οποίου δεν έχει ανακοινωθεί, εισέβαλε σε μια τάξη του Union High School, ενός δημόσιου Λύκειου της πόλης Ταφτ, που βρίσκεται σε απόσταση 160 χλμ. βορειοδυτικά του Λος Άντζελες και έχει πληθυσμό 10.000 κατοίκων, και πυροβόλησε εξ επαφής ένα μαθητή, πριν πυροβολήσει και έναν άλλο, χωρίς να τον πετύχει, δήλωσε ο Ντόνι Γιάνγκμπλαντ, σερίφης της κομητείας του Κερν.

Το θύμα, σε «κρίσιμη κατάσταση», μεταφέρθηκε με ελικόπτερο σε νοσοκομείο, ενώ η αστυνομία περικύκλωσε το Λύκειο.

Μετά τους πρώτους πυροβολισμούς, ένας καθηγητής και ένας υπεύθυνος του Λυκείου άρχισαν να μιλούν με τον ένοπλο, επιτρέποντας έτσι στους άλλους 28 μαθητές να βγουν σώοι και αβλαβείς από την τάξη.

«Ο μαθητής ήταν ακόμη οπλισμένος με το τουφέκι του κι εκείνοι έμειναν μαζί του, τον απασχόλησαν μιλώντας του, επιτρέποντας έτσι στους μαθητές να βγουν, ενώ αυτός ηρεμούσε», δήλωσε ο σερίφης Γιάνγκμπλαντ.

«Ο ηρωισμός αυτών των δύο προσώπων είναι αυτονόητος: το να στέκεσαι μπροστά σε κάποιον που έχει ένα τουφέκι και έχει ήδη πυροβολήσει και τραυματίσει ένα μαθητή, αυτό λέει πολλά γι\’ αυτούς τους δύο νέους ανθρώπους και γι\’ αυτό που επέτρεψαν να αποφευχθεί», πρόσθεσε.

«Θα μπορούσαν εύκολα να προσπαθήσουν να φύγουν από την τάξη και να εγκαταλείψουν τους μαθητές, όμως δεν το έκαναν (…) Είμαστε πολύ υπερήφανοι γι\’ αυτούς», δήλωσε ακόμη ο σερίφης προς τους δημοσιογράφους.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο 23ABC News, το επεισόδιο έλαβε χώρα γύρω στις 09:00 (τοπική ώρα, 19:00 ώρα Ελλάδας) και ο ένοπλος είχε συλληφθεί 20 λεπτά αργότερα.

Οι ερευνητές πιστεύουν πως ο ένοπλος σχεδίασε την επίθεσή του το βράδυ της Τετάρτης και πως το όπλο ανήκει στον 19χρονο αδελφό του.

 

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook