Σήμερα, Πέμπτη  και ώρα 11 π.μ. ο Σύλλογος Σπουδαστών Δημοσίων ΙΕΚ Ηρακλείου (ΣΥ.Σ.Δ.ΙΕΚ) προβαίνει σε παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κρήτης για να διεκδικήσει τη μη διακοπή της φοίτησης σπουδαστών του Δημοσίου ΙΕΚ που αδυνατούν να καταβάλουν τα δίδακτρα των 367 ευρώ.

Το θέμα προέκυψε ύστερα από ενημέρωση της διεύθυνσης του ΙΕΚ προς 23 τουλάχιστον από τους προαναφερόμενους σπουδαστές πως, αν τα δίδακτρα δεν καταβληθούν άμεσα, οι σπουδαστές θα θεωρούνται απόντες και θα καταγράφονται οι απουσίες τους, με αποτέλεσμα τη διαγραφή τους από το ΙΕΚ.

Ο Σύλλογος προχώρησε την Τετάρτη 30/3 σε παράσταση διαμαρτυρίας στη διεύθυνση του ΙΕΚ. Η απάντηση που έδωσε ο διευθυντής του ΙΕΚ ήταν πως οι απουσίες θα αρχίσουν να καταγράφονται από τη Δευτέρα 4/4.

Ο Σύλλογος Σπουδαστών Δημοσίων ΙΕΚ Ηρακλείου καταδικάζει τον εξαναγκασμό των σπουδαστών να παρατήσουν τις σπουδές τους.

Με δημόσια ανακοίνωση ο Σύλλογος Σπουδαστών Δημοσίων ΙΕΚ Ηρακλείου καταδικάζει τον εξαναγκασμό των σπουδαστών να παρατήσουν τις σπουδές τους για οικονομικούς λόγους. Ανάμεσα στα αιτήματά τους διεκδικούν:

Δημόσιες Δωρεάν Επαγγελματικές Σχολές μετά το 12χρονο Βασικό Υποχρεωτικό σχολείο

Να μην πεταχτεί κανένας σπουδαστής από τις σχολές για οικονομικούς λόγους

Κατάργηση των διδάκτρων

Δωρεάν χορήγηση συγγραμμάτων

Δωρεάν πιστοποίηση με το πέρας των σπουδών

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook