Αντί για την \”ανάπτυξη\” οι κυβερνητικοί σχεδιασμοί οδηγούν την \”ευθανασία\” του εμπορικού κόσμου της χώρας, επισημαίνει σε επιστολή προς τον Υπουργό Ανάπτυξης κ.Κωστή Χατζηδάκη, ο Εμπορικός Σύλλογος Ρεθύμνου.

Αναλυτικά στην επιστολή αναφέρονται τα εξής :

\”Προς : κ. Κωστή Χατζηδάκη
Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας,
Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων

κύριε Υπουργέ,
Βιώνουμε τελευταία την χειρότερη περίοδο στο Εμπόριο. Οι λιανικές πωλήσεις συνεχίζουν μειούμενες, τα αποτελέσματα και της εορταστικής περιόδου μας προβλημάτισαν περισσότερο αλλά το χειρότερο όλων ήταν ο Αποκλεισμός του Λιανικού Εμπορίου από την νέα δράση ενίσχυσης των ΜΜΕ με την αξιοποίηση των πόρων του ΕΣΠΑ που από καιρό περιμένουμε.

Ο Αποκλεισμός του Λιανικού Εμπορίου σε καμία φάση διαβούλευσης σε περιφερειακό ή κεντρικό επίπεδο είχε διαφανεί.

Μάλιστα είχαμε τονίσει ότι η ενίσχυση του Λιανικού Εμπορίου στην περιφέρεια της Κρήτης μπορεί να υποστηρίξει τον επαναπροσδιορισμό δράσεων του Λιανικού Εμπορίου ως προς την μετατροπή του σε μικρές εξαγώγικες επιχειρήσεις για την προώθηση τοπικών ποιοτικών προϊόντων αλλά και την ενίσχυση του με την “εισαγωγή κατανάλωσης”, όπως λέγαμε, με την δημιουργία ενός πακέτου που να ενισχύει, να προωθεί και να προβάλει τα τοπικά ποιοτικά προϊόντα και τις τοπικές υπηρεσίες αναδεικνύοντας τα πλεονεκτήματα ποιότητας και τιμών στα εκατομμύρια των επισκεπτών μας στην Τουριστική περίοδο.

Ο αποκλεισμός του Λιανικού Εμπορίου, οι σχεδιασμένες αλλαγές για το άνοιγμα όλων των Κυριακών και η έλλειψη ρευστότητας δημιουργούν μια «δοσολογία φαρμάκου» όπως συνηθίζεται να λέει ο Πρωθυπουργός της χώρας που εξασφαλίζει, κατά την γνώμη μας, την γρήγορη ευθανασία του Λιανικού Εμπορίου και στην περιοχή μας!!!

κ. Υπουργέ,

Υπάρχει χρόνος να αλλάξετε την πρότασή σας, άλλωστε ένας χρόνος σχεδόν έχει περάσει από όταν άρχισε η διαβούλευση σε επίπεδο στην περιφέρειας μας.

Το Λιανικό Εμπόριο και οι επιμέρους κλάδοι πρέπει να μετέχουν ισότιμα δίπλα στην Μεταποίηση, στον Τουρισμό και στους λοιπούς παραγωγικούς κλάδους και υπηρεσίες, στην προσπάθεια βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας και της δημιουργίας κλίματος “εύκρατου και υγιεινού” για την διατήρηση, τον εκσυγχρονισμό, την ανάπτυξη και την επέκταση του Εμπορίου στον τόπο μας.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook