Χιλιάδες πολίτες της Βενεζουέλας κατέβηκαν στους δρόμους για να εκφράσουν τη στήριξή τους στον ασθενή πρόεδρο Ούγκο Τσάβες, τα νεώτερα για την υγεία του οποίου είναι άγνωστα.

H συγκέντρωση στην οποία συμμετείχαν πάνω από 100 χιλιάδες πολίτες έγινε την ημέρα που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί η ορκωμοσία του προέδρου.

«Είμαστε όλοι Τσάβες» ήταν το βασικό σύνθημα που ακουγόταν στη συγκέντρωση, όπου κυριαρχούσε το κόκκινο χρώμα στα ρούχα των οπαδών του.

Σύσσωμο το υπουργικό συμβούλιο, κυβερνήτες επαρχιών, ακόμα και η Μις Κόσμος, ήταν εκεί για να στείλουν το δικό τους μήνυμα στον ασθενή πρόεδρο.

Η Αντιπολίτευση από την πλευρά της αποφάσισε να διοργάνωσει τη δική της συγκέντρωση για τις 23 Ιανουαρίου, προκειμένου να εκφράσει τη στήριξή της στο Σύνταγμα της Βενεζουέλας.

Οι αντίπαλοι του προέδρου εκτιμούν ότι η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου να επιτρέψει στον πρόεδρο να ορκιστεί αργότερα συνιστά παραβίαση του Συντάγματος.

Σύμφωνα με το Σύνταγμα της Βενεζουέλας, αν ο πρόεδρος δεν ορκιστεί στις 10 Ιανουαρίου, τότε πρέπει να γίνουν νέες εκλογές εντός 30 ημερών.

Μέχρι τότε, καθήκοντα προέδρου ασκεί ο επικεφαλής του Κογκρέσου.

Ωστόσο, το Ανώτατο Δικαστήριο απεφάνθη ότι ο πρόεδρος μπορεί τελικά να ορκιστεί και σε άλλη ημερομηνία.  

 

in.gr