Έντονο ήταν σήμερα το ξέσπασμα του δημάρχου Ηρακλείου με αφορμή την χθεσινή καταδικαστική απόφαση για την αδειοδότηση κινηματογράφου στο πολυκατάστημα Talos Plaza, στην παραλιακή λεωφόρο του Ηρακλείου.

Ο δήμαρχος Ηρακλείου, μιλώντας στους δημοσιογράφους έκανε λόγο για πόλεμο μεταξύ δυο εταιρειών που ασχολούνται με τις κινηματογραφικές προβολές στην μέση του οποίου βρέθηκε ο δήμος Ηρακλείου, λέγοντας μάλιστα χαρακτηριστικά:

«Γίναμε μια μυλόπετρα στην μέση της διαμάχης κινηματογραφικών εταιρειών».

Ο ίδιος είπε ότι σέβεται την δικαιοσύνη όμως είναι υποχρεωμένος να προσφύγει στο Εφετείο για να λάμψει η αλήθεια.

\”Πάντα κερδίζει η αλήθεια από το ψέμα το φως από το σκοτάδι, στο τέλος θα επικρατήσει η αλήθεια \”, είπε χαρακτηριστικά.

Ανακοίνωση του Δημάρχου

Εν τω μεταξύ, το μεσημέρι από το ο Δήμαρχος εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση – δήλωση:

« Ως Δήμαρχος αλλά και ως πολίτης σέβομαι απόλυτα τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης. Ήδη όμως με τον κ. Περισυνάκη έχουμε προσφύγει κατά της συγκεκριμένης απόφασης στο Εφετείο προκειμένου να δικαιωθούμε και είμαι πεπεισμένος ότι στο τέλος το φως θα νικήσει το σκοτάδι και θα λάμψει η αλήθεια.

Τονίζω επίσης ότι στην προκειμένη περίπτωση υπάρχει έντονη δικαστική διαμάχη μεταξύ δύο Κινηματογραφικών Εταιριών σε διαφορετικές περιοχές που έχει ως αποτέλεσμα την εμπλοκή του Δήμου Ηρακλείου, o oποίος αρμοδίως εξέδωσε την άδεια λειτουργίας στους κινηματογράφους της περιοχής Τάλως αφού στο σχετικό φάκελο αδειοδοτήσεως της αρμόδιας υπηρεσίας υπήρχαν όλα τα νόμιμα δικαιολογητικά .

Παράλληλα επισημαίνω ότι σύμφωνα με ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΗ απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) η άδεια αυτή έχει εκδοθεί νόμιμα και δεν μπορεί να ανακληθεί.
Σύμφωνα και με την απόφαση αυτή ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Μ. Περισυνάκης, στον οποίο είχαν εκχωρηθεί οι σχετικές αρμοδιότητες από το Δήμαρχο, είχε την νομική υποχρέωση να εκδώσει τη συγκεκριμένη άδεια όπως του εισηγήθηκε το 2007 η Υπηρεσία, διότι υπήρχαν όλες οι προϋποθέσεις εκδόσεως της και σε περίπτωση που δεν εξέδιδε την άδεια λειτουργίας θα διέπραττε το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος»

Η καταδικαστική απόφαση

Υπενθυμίζεται ότι όπως έγινε γνωστό την Πέμπτη  το δικαστήριο επιδίκασε ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών με τριετή αναστολή στο δήμαρχο Ηρακλείου Γιάννη Κουράκη ύστερα από υπόθεση που οδηγήθηκε στη δικαιοσύνη από μηνυτήρια αναφορά γνωστού επιχειρηματία, για «διακριτική» μεταχείριση στην υπογραφή αδειών εμπορικών καταστημάτων.

Για την ίδια υπόθεση στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθισαν εκτός από τον δήμαρχο Ηρακλείου, ο πρώην αντιδήμαρχος Οικονομικών Μιχάλη Περυσινάκης καθώς και ένας ακόμη Ηρακλειώτης επιχειρηματίας επίσης δια του δικηγόρου του, με τις κατηγορίες για παράβαση καθήκοντος οι δύο πρώτοι και ηθική αυτουργία στην παράβαση καθήκοντος ο δεύτερος.

Ο επιχειρηματίας είχε καταθέσει μήνυση κατηγορώντας τον κ. Κουράκη ότι ανάγκασε τον πρώην αντιδήμαρχό του να υπογράψει άδειες για εμπορικά καταστήματα και καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος σε εμπορικό κέντρο της πόλης, ενώ με βάση τις χρήσεις γης και τον Γενικό Πολεοδομικό Σχεδιασμό, άδειες προβλέπονται μόνο για σπίτια ή παραδοσιακά εστιατόρια και αναψυκτήρια.

Σύμφωνα με τον επιχειρηματία, ο κ. Κουράκης είχε συμφέρον από αυτήν την παράβαση καθώς συγγενικά του πρόσωπα δραστηριοποιούνται εμπορικά στο κέντρο της πόλης.

Οι καταδικασθέντες άσκησαν έφεση και η υπόθεση θα εξεταστεί σε δεύτερο βαθμό.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook