Άδικες και αναποτελεσματικές χαρακτήρισε τις διατάξεις του φορολογικού νομοσχεδίου ο επικεφαλής της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής.

«Αγόραζαν οι μικρομεσαίοι δυο-τρία διαμερίσματα για κάποια νοίκια και κάποια έσοδα. Αυτοί τιμωρούνται. Υπάρχουν δέκα διαφορετικοί φόροι για τα ακίνητα. Εκεί που μπορούν εύκολα να βρουν τα χρήματα, δεν βλέπουμε να υπάρχει και καμία σοβαρή μέριμνα, έρευνα, πραγματική διάθεση για τιμωρία και κάθαρση» είπε χαρακτηριστικά.

Χαρακτήρισε επίσης «εξοντωτικό» το φόρο στο πετρέλαιο θέρμανσης. «Για το κίνημά μου, δεν υπάρχει πιο άδικος φόρος απ\’ τον έμμεσο. Είναι άδικο να πληρώνει ο φτωχός συνταξιούχος, το ίδιο με το μεγαλοεπιχειρηματία και τον εφοπλιστή. Αντί να κερδίσει όμως το κράτος, έχασε. Ταυτόχρονα, έχουμε λαθραία τσιγάρα, όπως τη δεκαετία του \’50. Γίνεται εμπόριο και της φορολογικής ταινίας απ\’ τα περίπτερα. Εκεί έχει καταντήσει η Ελλάδα» παρατήρησε.

Εξέφρασε τέλος την εκτίμηση πως «όλα αυτά που σχεδιάζει η κυβέρνηση θα αποτύχουν». «Μακάρι να επιτύχουν. Γιατί εγώ βλέπω την ανεργία να αυξάνει και την οικονομία ήδη κατεστραμμένη. Καταψηφίζουμε το νομοσχέδιο. Καταστρέφεται η χώρα. Ο καθείς ας διαλέξει το δρόμο που πρέπει να πάρει» κατέληξε.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook