Στη δημοσιότητα δίδεται η απάντηση του Υπουργού Υγείας κ. Ανδρέα Λυκουρέντζου στην 4556/30-11-2012 ερώτηση του βουλευτή Χανίων της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Βιρβιδάκη με θέμα: «Συγχωνεύσεις κλινικών Γενικού Νοσοκομείου Χανίων».

Στην ερώτησή του ο κ. Βιρβιδάκης αναφέρει μεταξύ άλλων

«…Εξάλλου είναι γνωστό ότι σε ανύποπτο χρόνο και πάντως στο πλαίσιο των μεταρρυθμίσεων στο χώρο της υγείας, συνεδρίασε το Δ.Σ. του νοσοκομείου και προτάθηκε στο Υπουργείο Υγείας συγχώνευση των δύο νευρολογικών κλινικών Ά και ΄Β σε μία και των τριών ψυχιατρικών κλινικών Ά, ΄Β και ΄Γ σε μία. Συγχώνευση των χειρουργικών κλινικών Ά και ΄Β σε μία όπως επίσης και των παθολογικών κλινικών Ά και ΄Β σε μία δεν επροτάθη.

Από όλα τα παραπάνω είναι εμφανές ότι η ύπαρξη δύο παθολογικών και δύο χειρουργικών κλινικών είναι όλως απαραίτητη και στην ουσία δεν προκαλεί πρόσθετο οικονομικό βάρος αλλά αντίθετα δημιουργεί οικονομικό όφελος και θέτει τις προϋποθέσεις για την πιο εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου…».

Καταλήγοντας ο κ. Βιρβιδάκης, ρωτούσε τον κ. Λυκουρέντζο εάν προτίθεται το Υπουργείο Υγείας να προχωρήσει στη συγχώνευση των Παθολογικών και Χειρουργικών κλινικών σε νοσοκομεία, τα οποία είναι μοναδικά στην περιφερειακή ενότητά τους (πρώην νομός) και τι σκοπεύει να πράξει στο Νοσοκομείο Χανίων σχετικά με τη συγχώνευση των Παθολογικών και Χειρουργικών κλινικών, το οποίο είναι μοναδικό στην περιφερειακή ενότητα Χανίων.

Στην απάντησή του ο Υπουργός αναφέρει μεταξύ άλλων:

«…Για την εύρυθμη λειτουργία του ΓΝ Χανίων και με απόφαση της διοίκησης έχει γίνει συγχώνευση των δύο Νευρολογικών Κλινικών (Α και Β) σε μία κλινική, καθώς και των τριών Ψυχιατρικών κλινικών (Α, Β και Γ) σε μία.

Σχετικά με τροποποίηση του Οργανισμού που έχει αιτηθεί το ΓΝ Χανίων, με την αρ. 30/πρτ/16/25-7-2012 απόφαση του ΔΣ του, σας γνωρίζουμε ότι θα εξεταστεί από την αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Υγείας, προκειμένου να υποβληθεί στο ΚΕΣΥΠΕ, το αρμόδιο όργανο έγκρισης των οργανισμών των Νοσοκομείων.»

\"\"
H απάντηση του Υπουργού Υγείας κ. Ανδρέα Λυκουρέντζου

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook