Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα η συζήτηση επί του φορολογικού νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής, με την ονομαστική ψηφοφορία επί των άρθρων 1 (κλίμακες φορολογίας, αντικειμενικές δαπάνες, εκπτώσεις δαπανών κ.λπ.), 3 (εισόδημα από εμπορικές επιχειρήσεις και εκπτώσεις δαπανών επιχειρήσεων), 6 (παρακράτηση φόρου) και 10 (αύξηση του τέλους επιτηδεύματος, τροποποίηση διατάξεων) την οποία ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Το φορολογικό νομοσχέδιο έγινε δεκτό κατά πλειοψηφία. Στην ονομαστική ψηφοφορία έλαβαν μέρος 288 βουλευτές. Το αποτέλεσμα έξει ως εξής:

Στο άρθρο 1 «ναι» ψήφισαν 162 βουλευτές, ενώ 126 ψήφισαν «όχι»
Στα άρθρο 3 και 10 «ναι» ψήφισαν 162 βουλευτές, ενώ 124 ψήφισαν «όχι» και 2 ψήφισαν «παρών»
Στο άρθρο 6 «ναι» ψήφισαν 163 βουλευτές, ενώ 121 ψήφισαν «όχι» και 4 ψήφισαν «παρών»

Προηγήθηκε έντονη διαμάχη, με την αντιπολίτευση να κάνει λόγο για «φορομπηχτικά» μέτρα, ενώ ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ ζήτησαν εκ νέου από τον Γιάννη Στουρνάρα να γίνουν δεκτές οι προτάσεις τους για αλλαγές. Παρ\’ όλα αυτά δεν αναμένονται διαρροές από το μέτωπο των κομμάτων της συγκυβέρνησης.

Από την διαδικασία της ψηφοφορίας έλειπαν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης και η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα. Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς εισήλθε στην Ολομέλεια με την έναρξη της δευτερολογίας του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

Πέραν αυτών, ηχηρή ήταν η απουσία του βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Γιάννη Πανούση, ο οποίος βρισκόταν στο κοινοβούλιο. Από την άλλη οι ανεξάρτητοι Κώστας Σκανδαλίδης, Ανδρέας Λοβέρδος και Χρήστος Αηδόνης στήριξαν το νομοσχέδιο.

Δείτε ΕΔΩ και ΕΔΩ το νέο φορολογικό Νόμο που ψήφισαν οι βουλευτές των κυβερνητικών κομμάτων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook