Οι πρώτες επίσημες φωτογραφίες του ολοκαίνουργιου Lexus IS δόθηκαν στη δημοσιότητα, λίγες μέρες πριν το επίσημο λανσάρισμα του μοντέλου στην έκθεση North American International Auto Show (NAIAS) στο Ντιτρόιτ που ανοίγει τις πύλες του στις 15 Ιανουαρίου 2013.

Βέβαια, οι φωτογραφίες αυτές δεν απεικονίζουν το «απλό» IS αλλά την έκδοση F Sport που ξεχωρίζει από τη διαφορετική σχεδίαση στη μάσκα και τον εμπρός προφυλακτήρα.

Η εμφάνιση είναι ιδιαίτερα δυναμική και ριζικά διαφοροποιημένη από το προηγούμενο Lexus IS, ενσωματώνοντας στοιχεία τόσο από το πρωτότυπο LF-CC που είδαμε στο Παρίσι τον Σεπτέμβρη του 2012, αλλά και από το LF-A.

Σύμφωνα με τη Lexus, οι μεγαλύτερες διαστάσεις και το μακρύτερο μεταξόνιο ωφέλησαν το χώρο στην καμπίνα και το πορτμπαγκάζ, ενώ υλικά, διάκοσμος και συστήματα ψυχαγωγίας έχουν δεχτεί σημαντική αναβάθμιση.

Ιδιαίτερη αναφορά οι Ιάπωνες κάνουν στους νέους ηλεκτροστατικούς διακόπτες του αυτόματου κλιματισμού που ενεργοποιούνται με ένα απλό άγγιγμα.

Από όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής, αργότερα θα ακολουθήσει και υβριδική έκδοση του νέου IS, με τις πληροφορίες να αναφέρουν για 2,5λιτρο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα που θα αποδίδει συνολικά περί τους 200 ίππους.

Κίνηση αναμενόμενη από τη Lexus, μιας και η BMW έχει ήδη παρουσιάσει την υβριδική έκδοση της νέας Σειράς 3, την ActiveHybrid 3.

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"


gocar.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook