Ανακοίνωση για τα επεισόδια που δημιουργήθηκαν το βράδυ της προηγούμενης Τρίτης στα Χανιά κατα την παρουσίαση του βιβλίου του επίτιμου αρχηγού ΓΕΣ Φράγκου Φραγκούλη, αναρτήθηκε σήμερα στην ιστοσελίδα Indymedia.

Στην ανακοίνωση, η οποία φέρει την υπογραφή \”Ολικοί αρνητές της υποτίμησης των ζωών μας\” γίνεται αναλυτική αναφορά στον πρώην αρχηγό του ΓΕΣ και υπηρεσιακού Υπουργού Εθνικής Άμυνας καθώς επίσης και στους λόγους της \”παρέμβασης\” των 40 ατόμων, οι οποίοι – όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση – δεν ήθελαν να μπουν στην αίθουσα αλλά να μείνουν στον προθάλαμο φωνάζοντας συνθήματα.

Μάλιστα απευθύνονται κατηγορίες σε εκείνους που ήταν στην παρουσίαση του βιβλίου, οι οποίοι \”τσαμπουκαλεύτηκαν\” και – όπως ουσιαστικά αναφέρεται – επιτέθηκαν στους συγκεντρωμένους.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής :

\”ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟΥ ΦΡΑΓΚΟΥ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ

Στις 9 Γενάρη ήρθε στην πόλη μας ο Φραγκούλης Φράγκος, πρώην αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, για να παρουσιάσει το εθνικιστικό βιβλίο του, στην αίθουσα «Χρυσόστομος» στη Χάληδων. Ο εν λόγω τύπος παρουσιάστηκε από τα ΜΜΕ ως ένας απλός συγγραφέας, επίτιμος δημότης Σφακίων, η βιβλιοπαρουσίαση του οποίου διακόπηκε «αναίτια» από κάποια άτομα που φώναζαν συνθήματα και τα οποία και απωθήθηκαν από «απλούς πολίτες» που παρευρίσκονταν στην εκδήλωση.

Επί των ημερών του, ως υπουργός Εθνικής άμυνας στην κυβέρνηση Πικραμένου, ο ελληνικός στρατός συνέβαλε τα μέγιστα στην επέμβαση στη Λιβύη καταβάλλοντας επιπλέον 1 εκατομμύριο ευρώ τη μέρα για τέσσερις μήνες που κράτησαν οι βομβαρδισμοί και ήταν μάρτυρας υπεράσπισης στη δίκη των βατραχανθρώπων των Ειδικών Δυνάμεων για τα ρατσιστικά εθνικιστικά συνθήματα που φώναζαν στην παρέλαση της 25 Μαρτίου 2010. Ζητούσε αύξηση της υποχρεωτικής θητείας και μεγαλύτερες αγορές όπλων, όπου και του δόθηκαν 450 «δωρεάν» αμερικανικά τεθωρακισμένα, για τα οποία το αντίτιμο του κόστους μεταφοράς που καταβλήθηκε ήταν 4.2 εκατ. ευρώ και το κόστος συντήρησης 500.000 ευρώ για το καθένα!

Την ίδια στιγμή που στη μνημονιακή Ελλάδα πετσόκοβαν μισθούς, συντάξεις και εργασιακά δικαιώματα. Υπέρμαχος των ασκήσεων που έκανε ο στρατός για καταστολή πλήθους εντός πόλεων -βλέπε άσκηση ΚΑΛΛΙΜΑΧΟΣ (4/2/11) στο Κιλκίς και γεμάτος ονειρώξεις για πραξικοπήματα. Ενδεικτική η δήλωση του, στις 10.6.12, ενώ ήταν υπουργός άμυνας: “Μην αμφιβάλλετε για τις δυνατότητες του Ελληνικού Στρατού. Το επαναλαμβάνω και πάλι. Ναι μεν δύναμη αποτροπής, αλλά ισχυρή, σιωπηλή στρατιωτική δύναμη που εάν απαιτηθεί θα κάνει εκκωφαντικό θόρυβο”.

Επιλέξαμε να παρέμβουμε στη συγκεκριμένη εκδήλωση θέλοντας να δείξουμε ότι σε αυτήν την πόλη υπάρχει ένα μεγάλο κομμάτι κόσμου που δεν δέχεται οποιοδήποτε τύπο μισαλλόδοξης, πολεμοχαρούς και εθνικιστικής προπαγάνδας. Θεωρούμε ότι τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή που δεχόμαστε επίθεση σε όλες τις πτυχές της ζωής μας, από τα εργασιακά μέχρι και τη στοχοποίηση κοινωνικών χώρων και αγωνιστών, η διάχυση της πατριωτικής ιδέας αποτελεί εργαλείο στα χέρια των εκμεταλλευτών για τη διευκόλυνση των παραπέρα ολοκληρωτικών σχεδίων τους.

Δεν είναι τυχαίο ότι τα τελευταία χρόνια ξετρυπώνουν όλο και περισσότερα φασιστικά κατακάθια, από παπάδες και χρυσαυγίτες που θυμήθηκαν τη “μεγάλη ελλάδα”, μέχρι στρατόκαυλους πραξικοπηματίες. Ο στόχος είναι ένας: να διατηρηθεί η κοινωνική συνοχή με κάθε τρόπο έτσι ώστε να επισπευθεί το ζοφερό μέλλον που μας επιφυλάσσουν.

Μόνο που δεν υπολόγισαν ότι είμαστε κι εμείς εδώ. Και θα μας βρίσκουν συνέχεια μπροστά τους. Έτσι λοιπόν 40 άνθρωποι αποφασίσαμε να παρέμβουμε έχοντας ως μόνα όπλα τις ιδέες μας, τα φειγ βολαν, και τις φωνές μας.

Να τονισθεί ότι ήταν δική μας επιλογή να μην μπούμε στο χώρο της εκδήλωσης, αλλά να μείνουμε στον προθάλαμο φωνάζοντας συνθήματα αντιμιλιταριστικού και αντιφασιστικού περιεχομένου, καθώς και αλληλεγγύης στις καταλήψεις που αυτήν την περίοδο βρίσκονται στο στόχαστρο της κρατικής καταστολής με διαδοχικές επιθέσεις είτε του κράτους (villa amalias, καταληψη σκαραμαγκά, στέκια στην ΑΣΟΕΕ, 98 fm), είτε του παρακράτους στο στέκι xanadu στην Ξάνθη.

Έτσι και έγινε μέχρι και τη στιγμή όπου μέρος του κόσμου εντός της αίθουσας και το οποίο αποτελούταν από ακροδεξιούς, ασφαλίτες και κάποια χουντικά απολιθώματα, εξέρχονται αρχίζοντας να τσαμπουκαλεύονται στους συγκεντρωμένους. Χαρακτηριστικό είναι ότι μέσα στην αναταραχή κι ενώ εμείς αντιστεκόμαστε κάποιοι “παλικαράδες” αρπάζουν έναν σύντροφο, τον εγκλωβίζουν εντός της αίθουσας και τον βάζουν σε μια γωνία ξυλοκοπώντας τον, όπως άλλωστε φαίνεται και στο βίντεο που κυκλοφορεί. Για τον απεγκλωβισμό του συντρόφου μας ανοίγεται ένας πυροσβεστήρας και κατά την έξοδό μας από το κτίριο σαν ελάχιστη απάντηση σε όλα όσα συνέβησαν σπάστηκε το παρμπρίζ ενός στρατιωτικού υπηρεσιακού οχήματος.

Τις επόμενες μέρες τα τοπικά ΜΜΕ, και όχι μόνο, είτε απέκρυψαν εντελώς το χαρακτήρα της παρέμβασής μας, είτε κράτησαν μια δήθεν «αντικειμενική» στάση. Δεν αναφέρονται στον εγκλωβισμό του ενός συντρόφου, και αποκρύπτουν την ταυτότητα των υποτιθέμενων πολιτών. Και το χειρότερο : δίνουν απόλυτη κάλυψη για το ήθος, τις αξίες, το ποιόν και κυρίως τον αντιδραστικό και επικίνδυνο ρόλο του Φράγκου ως επίδοξου πραξικοπηματία και πολιτικό πρόσωπο που υμνούν όλοι οι ακροδεξιοί, φασιστικοί και παρακρατικοί μηχανισμοί, αφού παρουσιάστηκε απλώς σαν διανοούμενος που παρουσίαζε ένα οποιοδήποτε βιβλίο. Ιδέες και πράξεις ενός ανθρωποειδούς που εναντιώνεται ακόμα και στις υποτιθέμενες δημοκρατικές αξίες που υπερασπίζονται αυτά τα ΜΜΕ. Τα ψεύδη τους περί υλικών φθορών στο κτίριο έρχονται να επιβεβαιώσουν για άλλη μια φορά τον εμετικό τους ρόλο… Όσο για μας, δεν πτοούμαστε ούτε απ’ τη λάσπη, ούτε απ΄τη συκοφαντία.

Θα συνεχίσουμε να είμαστε στο δρόμο, να παρεμβαίνουμε και να απαντάμε δυναμικά και αποφασιστικά απέναντι στον εθνικισμό, το μιλιταρισμό, το φασισμό, το ρατσισμό, τον κοινωνικό κανιβαλισμό.

ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΛΒΑΝΙΑ Ο ΕΧΘΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ

ΜΠΑΤΣΟΙ, ΔΙΚΑΣΤΕΣ, ΔΕΝΔΙΑ, ΚΑΜΙΝΗ Η ΒΙΛΑ ΑΜΑΛΙΑΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ
ΤΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΑΝΤΑΡΟΣ, ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ

ΟΛΙΚΟΙ ΑΡΝΗΤΕΣ ΤΗΣ ΥΠΟΤΙΜΗΣΗΣ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΜΑΣ\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook