Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καμία σχέση με πράξεις τυφλής βίας, τονίζει η Κουμουνδούρου με ανακοίνωσή της, μετά τις εμπρηστικές επιθέσεις σε γραφεία της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ τα ξημερώματα του Σαββάτου, αλλά και τις επιθέσεις σε σπίτια δημοσιογράφων τα ξημερώματα της Παρασκευής και την ανακοίνωση της ΝΔ που εξαπολύει επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ.

«Κατανοούμε ότι η κυβέρνηση πανικόβλητη προσπαθεί να αλλάξει την ατζέντα από τη λίστα Λαγκάρντ και το νέο νομοσχέδιο φορολεηλασίας. Σε αυτό το σχέδιο εντάσσονται οι επιθέσεις εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και η προσπάθεια δημιουργίας ενός εμφυλιοπολεμικού κλίματος όπου ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ προωθεί τη… βία, την ανομία και την έλευση των εξωγήινων στον πλανήτη μας.

»H κυβέρνηση και η ΝΔ γνωρίζουν πολύ καλά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ δεν έχει σχέση ούτε με τους εμπρησμούς γραφείων, ούτε με άλλες πράξεις τυφλής βίας που σε καμία περίπτωση δεν στρέφονται ενάντια στο μνημονιακό σύστημα, από το οποίο μάλιστα και αξιοποιούνται. Αυτήν την αυτονόητη καταδίκη μας, η ΝΔ και η κυβέρνηση ηθελημένα φαίνεται να την αγνοούν.

»Σε κάθε περίπτωση, όμως, και χωρίς να μπορούμε να παρακολουθήσουμε αυτό το θέατρο του παραλόγου, θέλουμε να θέσουμε μια σειρά από ερωτήματα προς όλα τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση: συμφωνούν με αυτή τη στοχοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και τα εμφυλιοπολεμικά ακροδεξιά κηρύγματα;

» Προτίθενται να συνεχίσουν να κρύβονται πίσω από αυτά, αδύναμοι να δώσουν απαντήσεις για την καταδίκη της πλειοψηφίας της ελληνικής κοινωνίας στη φτώχεια και την εξαθλίωση εξαιτίας της συνέχισης της μνημονιακής πολιτικής;

» Θα προστατευτεί η δημοκρατία και οι κοινωνικοί αγώνες από τη συγκρότηση ενός δεξιού αυταρχικού κράτους που βάζει στο στόχαστρό του την ίδια την κοινωνία;» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή του.

Νωρίτερα η ΝΔ, καταδικάζοντας τις επιθέσεις, εξαπέλυσε επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέροντας μεταξύ άλλων: «Καθολική πρέπει να είναι η καταδίκη από όλες τις πολιτικές δυνάμεις, συμπεριλαμβανομένου του ΣΥΡΙΖΑ, που δεν το έχει πράξει μέχρι τώρα».

Η ΝΔ επανήλθε μετά την απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ αναφέροντας:

«Η κυβέρνηση ζητά μόνο το αυτονόητο σε μια Δημοκρατία: τη σαφέστατη καταγγελία και αποκήρυξη κάθε μορφής βίας από το σύνολο του πολιτικού κόσμου. Τι χρεία μαρτύρων άλλων έχουμε, όταν οι ίδιοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μιλούν για λυντσάρισμα πολιτικών αντιπάλων, εκθειάζουν την \’καλή\’ πολιτική βία και τη νομιμοποιούν; Αυτά είναι κηρύγματα εμφυλιοπολεμικής μισαλλοδοξίας που οδηγούν σε βομβιστικές επιθέσεις σε κατοικίες δημοσιογράφων και πολιτικά γραφεία».

 

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook