Ακόμη και οι πιο καλοπληρωμένοι Γερμανοί εργαζόμενοι θα ζήλευαν το μισθό και τα επιδόματα που παίρνουν κάποιοι Έλληνες

Οι εργαζόμενοι στα ΕΛΠΕ έχουν 17,8 μισθούς για 197 μέρες εργασίας και 38 ώρες την εβδομάδα.

Εάν μάλιστα υπερβούν το ωράριο, τότε οι υπερωρίες τους είναι μεγαλύτερες κατά 12% από αυτές που προβλέπονται.

Στα επιδόματα που απολαμβάνουν περιλαμβάνεται επίδομα για όποιον είναι πάνω από 35 ετών και παραμένει εργένης, ενώ όσοι έχουν οικογένεια δικαιούνται διακοπές σε ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων για 4 ημέρες…

Επίσης οι εργαζόμενοι έχουν δωρεάν σίτιση στο εστιατόριο, αλλά και επιπλέον επίδομα σίτισης 200 ευρώ το χρόνο.

Παράλληλα οι εργαζόμενοι δικαιούνται δωρεάν μεταφορά στην εργασία, δωρεάν παιδικό σταθμό για τα παιδιά και δωρεάν κατασκήνωση.

Όσο για τους μισθούς; Αρκουν ίσως τρία παραδείγματα όπως:

Φύλακας 110.000 ευρώ το χρόνο
Οδηγός πυροσβεστικού 88.000
Αποθηκάριος 78.000
Τραπεζοκόμος 74.000 ευρώ το χρόνο
Κλητήρας 67.000 ευρώ το χρόνο
Οδηγός 67.000

Ένα συγκριτικό στοιχείο με τους μισθούς εργαζομένων άλλων πιο προηγμένων χωρών δείχνει ότι στην Ελλάδα ο επόπτης των διυλιστηρίων έχει μισθό 104.300 ευρώ το χρόνο ενώ στη Γερμανία ο αντίστοιχος υπάλληλος 78.700 ευρώ…

Επικαλούνται τους ευρωπαϊκούς μισθούς και λένε ότι οι μισθοί αυτοί συμβάλουν στην αύξηση της παραγωγικότητας ωστόσο η άλλη πλευρά απαντάει ότι η παραγωγικότητα των ΕΛΠΕ είναι κατά 30 με 40% μικρότερη από αυτή άλλων ευρωπαϊκών εταιρειών

Η εταιρεία προσπάθησε με διαπραγματεύσεις να μειώσει το μισθολογικό κόστος ωστόσο οι εργαζόμενοι αποχώρησαν ανακοινώνοντας δύο δεκαήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες για να μη θιγούν τα μισθολογικά τους δικαιώματα.

Η διοίκηση λέει ότι πρότεινε πάγωμα μισθών για φέτος και αύξηση του ωραρίου κατά δύο ώρες από τις 38 στις 40. Οι εργαζόμενοι φαίνεται ότι από την πλευρά τους απάντησαν πως θέλουν αυξήσεις 18% χωρίς επέκταση του ωραρίου και έτσι η συζήτηση κατέληξε σε αδιέξοδο.

To Newsit επικοινώσησε με τον πρόεδρο του Πανελληνίου Σωματείου Εργαζομένων στα Ελληνικά Πετρέλαια, Παναγιώτη Οφθαλμίδη, ο οποίος μας είπε πως δεν επιθυμεί να κάνει καμία δήλωση γιατί οι δημοσιογράφοι διαστρεβλώνουν τα λεγόμενά του.
Παρά τις διαβεβαιώσεις μας ότι οι δηλώσεις του θα απομαγνητοφωνηθούν πιστά και ότι θα υπήρχε και το ηχητικό του ντοκουμέντο, ο κύριος Οφθαλμίδης επέμεινε στην άποψή του.

newsit.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook