«Οι επίδοξοι μιμητές του επιθεωρητή Κλουζώ ξεκινούν νέο γύρο δήθεν αποκαλύψεων για να καλύψουν την αποκαλυφθείσα σκευωρία τους», σχολίασε σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ, αναφερόμενο στη δήλωση της Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Συμπλήρωσε πως «εκείνη τη μέρα υπήρξε η τρίτη ευρεία σύσκεψη στο Υπουργείο Οικονομικών από την ημέρα που ανέλαβε καθήκοντα ο κ. Βενιζέλος».

«Το παράδοξο» σημειώνει στην ανακοίνωση «είναι ότι ο κ. Διώτης δεν ενημέρωσε τον νέο υπουργό αμέσως αλλά περίμενε σχεδόν δύο μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του νέου υπουργού για να ζητήσει κατ' ιδίαν συνάντηση μαζί του και να τον ενημερώσει για τη λίστα Λαγκάρντ».

Διαβάστε παρακάτω ολόκληρη την ανακοίνωση:

«Μετά το ολοκληρωτικό φιάσκο που έπαθε ο ΣΥΡΙΖΑ από τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών σχετικά με την περιβόητη λίστα Λαγκάρντ, τα στελέχη του βρίσκονται πλέον σε απόλυτη σύγχυση και απόγνωση», αναφέρει το ΠΑΣΟΚ στην ανακοίνωσή του. Κάνει, μάλιστα, λόγο για «επίδοξους μιμητές του επιθεωρητή Κλουζώ», οι οποίοι «ξεκινούν νέο γύρο δήθεν “αποκαλύψεων” για να καλύψουν την αποκαλυφθείσα σκευωρία τους.

»Αφορμή αυτή τη φορά είναι δημοσιεύματα της εποχής που αναφέρονται σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του τότε πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου στη Βουλή με τον κ. Βενιζέλο, παρουσία στην αρχή και του κ. Διώτη, το απόγευμα της 8-7-2011.

»Ημέρα το μεσημέρι της οποίας, σύμφωνα με τις τεχνικές έρευνες των οικονομικών εισαγγελέων, το μεσημέρι εκείνης της ημέρας «γεννήθηκε» το επίμαχο USB. Αυτό που άφησε ο κ. Διώτης στο γραφείο του κ. Βενιζέλου όταν τον ενημέρωσε και παρέδωσε ο κ. Βενιζέλος στις αρμόδιες αρχές, όταν προβλήθηκε ο απίστευτος ισχυρισμός ότι ο κ. Διώτης αποχωρώντας από το ΣΔΟΕ δεν άφησε το υλικό στην υπηρεσία του!

»Ωσάν να ανακάλυψε την Αμερική, ο ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποιεί σήμερα αυτήν την τρομακτική “αποκάλυψη” για να αποδείξει ότι οι κ.κ. Βενιζέλος και Διώτης είχαν συναντηθεί πριν από τα τέλη Ιουλίου-αρχές Αυγούστου, όπως κατέθεσαν και οι δύο στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας!

»Μα, από που αντλούν το συμπέρασμα ότι πριν ο κ. Διώτης ζητήσει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον κ. Βενιζέλο δεν μετείχε σε αλλεπάλληλες συσκέψεις και συναντήσεις με τον υπουργό για θέματα που αφορούν τη φοροδιαφυγή; Το πρωί της συγκεκριμένης ημέρας είχε πραγματοποιηθεί η τρίτη κατά σειρά ευρεία σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών από την ημέρα που ανέλαβε καθήκοντα ο κ. Βενιζέλος, με τη συμμετοχή τόσο του αναπληρωτή υπουργού κ. Π. Οικονόμου, των γενικών γραμματέων και γενικών διευθυντών του ΥΠΟΙΚ, όσο και του κ. Διώτη.

»Το παράδοξο είναι το ακριβώς αντίστροφο: ότι ο κ. Διώτης δεν ενημέρωσε τον νέο υπουργό αμέσως, αλλά περίμενε σχεδόν δύο μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του νέου υπουργού (17-6-2011) για να ζητήσει κατ’ ιδίαν συνάντηση μαζί του και να τον ενημερώσει για τη «λίστα Λαγκάρντ».

»Ας μην εκτίθεται λοιπόν τόσο πολύ ο ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας για "περίεργες συμπτώσεις" γιατί αν σκεφτεί τι είναι αυτό που λέει, θα καταλάβει ότι στρέφεται κατά των συνεργατών του στην σκευωρία.

»Η αλήθεια, την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να ανατρέψει, είναι ότι όταν ενημερώθηκε με καθυστέρηση ο κ. Βενιζέλος, αφέθηκε στο γραφείο του ένα καινούργιο, απλό, άτυπο αντίγραφο για λόγους πολιτικής ενημέρωσης και φυσικά το ΣΔΟΕ, δια του επικεφαλής του, κατείχε ως αρμόδια υπηρεσία, μελετούσε, αξιολογούσε και διατήρησε το ψηφιακό υλικό, το οποίο κάκιστα δεν αφέθηκε στη θέση του όταν αντικαταστάθηκε ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ.

»Ως εδώ με την πολιτική χυδαιότητα που “πιάνεται από τα μαλλιά της”».

 

skai.gr