Ακυρώθηκαν οι εκλογές στην Τοπική Κοινότητα Απτέρων, καθώς το Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο έκρινε ότι δεν πληρούνταν οι τασσόμενες από οτ Νόμο προϋποθέσεις για την εγγραφή ορισμένων κοινοτικών αλλοδαπών στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους.

Η εξέλιξη αυτή, οδηγεί τους συνδυασμούς σε επαναληπτικές εκλογές για τη δημοτική περίοδο 2011-2014, που θα διενεργηθούν την Κυριακή 17 Απριλίου 2011 στο 280ο εκλογικό τμήμα του Δήμου Χανίων.

Από την εκλογική διαδικασία θα αναδειχθεί συμβούλιο της τοπικής κοινότητας Απτέρων για τον υπολειπόμενο χρόνο της δημοτικής περιόδου.

Στις εκλογές συμμετέχουν υποψήφιοι των συνδυασμών: «ΧΑΝΙΑ ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ», «ΔΗΜΟΣ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ», «Χανιά 21ος αιώνας», «ΧΑΝΙΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΜΑΣ ΑΛΛΑΖΕΙ». Η «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΧΑΝΙΩΝ» δεν έχει υποψήφιους τοπικούς συμβούλους για την Τοπική Κοινότητα Απτέρων.

Η ψηφοφορία θα ξεκινήσει στις 7.00 και θα λήξει στις 19.00 της 17ης Απριλίου.

Κατάστημα ψηφοφορίας ορίζεται το Παλαιό Δημοτικό Σχολείο Απτέρων. Οι εκλογείς μπορούν να βάλουν μέχρι ένα (1) σταυρό για τους υποψηφίους τοπικούς συμβούλους της τοπικής κοινότητας Απτέρων.