Σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας VPRC το 61% των πολιτών χαρακτηρίζει μεγάλο οικονομικό και πολιτικό σκάνδαλο την υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ».

Στην δημοσκόπηση που δημοσιεύεται στην εφημερίδα «Η Ελλάδα αύριο» μόλις το 13% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι πρόκειται για μία συνηθισμένη περίπτωση φοροδιαφυγής.

Tην ίδια στιγμή, σε ότι αφορά τους πολιτικούς πρωταγωνιστές της υπόθεσης της «λίστας Λαγκάρντ», το 81% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι υπάρχουν ποινικές ευθύνες στην περίπτωση του Γιώργου Παπακωνσταντίνου. Πολύ υψηλό είναι το ποσοστό και των κ.κ. Βενιζέλου και Παπανδρέου.

Το 76% των ερωτηθέντων, με βάση τη γνώμη που έχει σχηματίσει, εκτιμά ότι υπάρχουν ποινικές ευθύνες του πρώην πρωθυπουργού, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ είναι 71%. Σχεδόν οι μισοί (51%) πιστεύουν ότι ποινικές ευθύνες έχει και ο Λουκάς Παπαδήμος.

Είναι ενδεικτικό επίσης, ότι τα ποσοστά των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ που αποδίδουν ποινικές ευθύνες στα συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα είναι πολύ μεγαλύτερα σε σχέση με εκείνους της ΝΔ που θεωρούν ότι υπάρχουν ποινικές ευθύνες για τους κ.κ. Παπακωνσταντίνου, Βενιζέλο, Παπανδρέου και Παπαδήμο.


iefimerida.gr