Την Τρίτη (18/1) το απόγευμα συζητείται στη Βουλή η ερώτηση του βουλευτή Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ κ. Μανόλη Στρατάκη προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, σχετικά με την αποκατάσταση των ζημιών σε υποδομές, φυτική και ζωική παραγωγή από την πρόσφατη κακοκαιρία της 11ης Δεκεμβρίου.
Όπως είναι γνωστό, οι σφοδροί άνεμοι και οι έντονες χιονοπτώσεις που συνέβησαν εκείνη την ημέρα, οδήγησαν σε αποκλεισμό αρκετών ορεινών περιοχών, ενώ ταυτόχρονα προκλήθηκαν πολύωρες διακοπές ρεύματος καθώς και προβλήματα στις ακτοπλοϊκές και εναέριες μεταφορές. Αρκετά θερμοκήπια “γκρεμίστηκαν” από τους δυνατούς ανέμους, ενώ καταστροφές σημειώθηκαν σε ελαιοκαλλιέργειες, στις οποίες τα δέντρα είτε “ραβδίστηκαν” από τον άνεμο, είτε έσπασαν από το βάρος του χιονιού. 
Επίσης, σημαντικές ήταν οι ζημιές και στην αιγοπροβατοτροφία, καθώς μεγάλος αριθμός ζώων καταπλακώθηκε από τα χιόνια, ενώ και αρκετά νεογνά δεν άντεξαν τις εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες.
Ο κ. Στρατάκης τονίζει στην ερώτησή του ότι για την αποκατάσταση των ζημιών υπήρξε άμεσο πρωθυπουργικό ενδιαφέρον ώστε να προχωρήσει το συντομότερο δυνατό η καταγραφή των ζημιών και η αποζημίωση των παραγωγών για τις υποδομές και την παραγωγή. 
Έτσι, ο κ. Υπουργός καλείται να απαντήσει στο ερώτημα, αν οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν προχωρήσει στην καταγραφή των ζημιών σε υποδομές, φυτικό και ζωικό κεφάλαιο στις πληγείσες από την κακοκαιρία περιοχές του νομού Ηρακλείου και πότε πρόκειται να αποζημιωθούν οι παραγωγοί που υπέστησαν ζημιές.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook