Κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε η πολιτεία Νέας Υόρκης στη δημόσια Υγεία, καθώς τα κρούσματα της φετινής εποχικής γρίπης έχουν τετραπλασιαστεί σε σχέση με πέρυσι. Η κατάσταση έχει φτάσει πλέον σε επιδημικές διαστάσεις σε 47 πολιτείες των ΗΠΑ, με χιλιάδες θανάτους να αποδίδονται σε επιπλοκές της γρίπης.

«Η αναλογία των θανάτων που αποδίδονται σε πνευμονία και γρίπη βρίσκεται ελαφρώς πάνω από τα όρια της επιδημίας», και συγκεκριμένα στο 7,3%, ανακοίνωσαν την περασμένη εβδομάδα τα αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών.

Στην πολιτεία της Νέας Υόρκης, όπου έχουν αναφερθεί σχεδόν 20.000 περιστατικά, η κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης από τον κυβερνήτη Άντριου Κουόμο θα επιτρέψει την αύξηση της διαθεσιμότητας των εμβολίων και δίνει το δικαίωμα στους φαρμακοποιούς, και όχι μόνο στους γιατρούς, να κάνουν εμβόλια σε παιδιά.

Η φετινή σεζόν της γρίπης (στέλεχος Η3Ν2) άρχισε στις ΗΠΑ νωρίτερα από ό,τι άλλες χρονιές και η ασθένεια βρίσκεται τώρα σε έξαρση σε όλες της πολιτείες πλην της Καλιφόρνια, της Χαβάης και του Μισισιπί.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook