Βελτίωση παρατηρείται στην «ευαίσθητη» κατάσταση της υγείας του προέδρου της Βενεζουέλας, Ούγκο Τσάβες, όπως ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση της λατινοαμερικανικής χώρας, καθώς ο κ. Τσάβες αναρρώνει έπειτα από την τέταρτη αντικαρκινική χειρουργική επέμβαση στην οποία υπεβλήθη κατά τους τελευταίους 19 μήνες.

«Παρά την ευαίσθητη […] κατάσταση του [προέδρου Τσάβες], κατά τις τελευταίες ημέρες, η γενική ιατρική εξέλιξη έχει υπάρξει ευνοϊκή», σχολιάζει χαρακτηριστικά, μέσω μίας συγκρατημένα αισιόδοξης ανακοίνωσης το Καράκας.

Υπενθυμίζεται πως ο λατινοαμερικάνος ηγέτης εξακολουθεί να πάσχει από μετεγχειρητικές επιπλοκές, έχοντας πληγεί από μία σοβαρή λοίμωξη του αναπνευστικού.

«Η αναπνευστική λοίμωξη είναι υπό έλεγχο, μολονότι ο πρόεδρος ακόμα χρειάζεται συγκεκριμένα μέτρα για να επιλυθεί η αναπνευστική ανεπάρκεια […] έχει τις αισθήσεις του», συμπλήρωσε η κυβέρνηση της Βενεζουέλας.

Ο πρόεδρος Τσάβες δεν έχει πραγματοποιήσει οιαδήποτε δημόσια εμφάνιση, ούτε έχει εκφωνήσει οποιοδήποτε μήνυμα, από τα μέσα Δεκεμβρίου, οπότε χειρουργήθηκε στην Κούβα.

 

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook