Η Αναπτυξιακή Ηρακλείου ΑΑΕ ΟΤΑ δημοσίευσε την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την υποβολή προτάσεων στο πλαίσιο του Τοπικού Προγράμματος «Εφαρμογή της προσέγγισης LEADER» του Άξονα 4 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ 2007-2013) του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων.

Το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης (ΕΓΤΑΑ) κατά 95% και από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κατά 5%.

Ο συνολικός προϋπολογισμός της πρόσκλησης είναι 6.802.185,23€ (με επιχορήγηση 4.453.094,54€). Οι προκηρυσσόμενες δράσεις αφορούν σε ιδιωτικά έργα όπως: μεταποίηση – τυποποίηση αγροτικών προϊόντων, βιοτεχνίες, είδη διατροφής, αγροτουριστικά καταλύματα (μόνο για αγρότες), εναλλακτικό τουρισμό, δίκτυα επιχειρήσεων αλλά και σε δημόσια έργα, όπως: αναπλάσεις οικισμών, έργα προστασίας και ανάδειξης φυσικού περιβάλλοντος, μουσεία, πολιτιστικές εκδηλώσεις κλπ.

Το πρόγραμμα εφαρμόζεται στην ύπαιθρο κυρίως του Νομού Ηρακλείου, η οποία παρουσιάζεται αναλυτικά στην ιστοσελίδα της Αναπτυξιακής Ηρακλείου (www.anher.gr).

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλλουν τα επενδυτικά τους σχέδια μέχρι την Τετάρτη 20 Μαρτίου και ώρα 16.00 στα γραφεία της Αναπτυξιακής Ηρακλείου.

Στο πλαίσιο της προκήρυξης αυτής, για την πλήρη ενημέρωση των τοπικών φορέων και κάθε ενδιαφερόμενου, η Αναπτυξιακή Ηρακλείου οργανώνει ανοιχτή ενημερωτική εκδήλωση, παρουσίασης των δράσεων της προκήρυξης, των επιχειρήσεων που μπορούν να χρηματοδοτηθούν, των διαδικασιών υποβολής, αξιολόγησης και υλοποίησης των επενδυτικών σχεδίων κλπ. στην αίθουσα «Καστελλάκη» του Επιμελητηρίου Ηρακλείου (Δ/νση: Κορωναίου 9, Ηράκλειο), την Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013 στις 18.30.

Περισσότερες πληροφορίες, στα γραφεία της Αναπτυξιακής Ηρακλείου (Αρχάνες), Τμήμα LEADER (τηλ.: 2810753320, 2810753301) ή στο www.anher.gr.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook