Λύση στο σημαντικό πρόβλημα των αδέσποτων ζώων επιχειρεί να δώσει η δημοτική αρχή Μαλεβιζίου, με την υπογραφή σύμβασης στείρωσης που υπέγραψε ο δήμαρχος Κώστας Μαμουλάκης στις 30 /10/12.

Βάση αυτής της σύμβασης, ξεκίνησε η διαδικασία περισυλλογής και στείρωσης των αδέσποτων, με στόχο να αντιμετωπιστεί ο ανεξέλεγκτος πολλαπλασιασμός τους και να περιοριστούν τα προβλήματα που δημιουργούνται από αυτόν.

Ο δήμος Μαλεβιζίου σε συνεργασία με τη \”Ζωοφόρο\” καλούν τους πολίτες να συμμετέχουν στην προσπάθεια αυτή βοηθώντας στην αποκομιδή-μεταφορά των ζώων στο Συνεργαζόμενο Ιατρείο.

Εθελοντές θα ελέγχουν το χώρο διαβίωσης των ζώων.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την ΖΩΦΟΡΟΣ 6979913007 ή [email protected]

Παράλληλα θα ξεκινήσει μια ακόμη προσπάθεια της δημοτικής αρχής να ευαισθητοποιηθούν οι δημότες, έτσι ώστε να μην εγκαταλείπουν τα ζώα τους και να αντιληφθούν τη σημασία που έχει η κατοχή οποιουδήποτε κατοικίδιου.

Απώτερος στόχος της δημοτικής αρχής, είναι να δημιουργηθούν σωστά ενημερωμένοι και υπεύθυνοι ζωόφιλοι πολίτες, που θα συμβάλλουν καθοριστικά με τη στάση τους στην εξάλειψη – ή έστω στον σημαντικό περιορισμό – του φαινομένου των αδέσποτων ζώων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook