«Δεδομένη» χαρακτήρισε την καταδίκη της ένοπλης επίθεσης που σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες κατά των γραφείων της Νέας Δημοκρατίας ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, κάνοντας ωστόσο λόγο για «χρήσιμους ηλίθιους» που αποπροσανατολίζουν την προσοχή από τα πραγματικά προβλήματα, και κατηγορώντας τη ΝΔ πως καλλιεργεί «κλίμα εμφυλίου».

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου επέρριψε ευθύνες στον ΣΥΡΙΖΑ για την πολιτική ένταση που επικρατεί στη χώρας μας, σημειώνοντας πως οι «ανεύθυνες δηλώσεις» στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχουν «ρίξει λάδι στην φωτιά».

Παράλληλα, ο κ. Σκουρλέτης υπογράμμισε το ευρύτερο χάσμα που χωρίζει τις δύο παρατάξεις, σημειώνοντας πως «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αντίθετος με αυτή την κυβέρνηση [και] είναι πολύ λίγα τα σημεία όπου υπάρχει έστω μία μικρή συμφωνία».

Επιπλέον, σχολίασε πως η κυβέρνηση, την οποία αποκάλεσε χειρότερη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης, διενεργεί προσπάθεια «συρρίκνωσης της δημοκρατίας», τονίζοντας πως «αλλάζει άρδην το κοινωνικό συμβόλαιο μετά το τελευταίο πόλεμο στην Ελλάδα».

«Πιστεύω σε ένα σοσιαλισμό με ανθρώπινο πρόσωπο με ελευθέρια και δημοκρατία», συνέχισε ο κ. Σκουρλέτης.

Αναφερόμενος στην κοινοβουλευτική υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, ο κ. Σκουρλέτης σχολίασε ότι πρέπει να υπάρχει μια κάλπη για κάθε πρόσωπο ξεχωριστά.

Τέλος, στρέφοντας το βλέμμα του στην επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στο Βερολίνο, και την επικείμενη συνάντηση του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ με τον γερμανό υπουργό Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο κ. Σκουρλέτης δήλωσε πως ο κ. Τσίπρας θα υποστηρίξει τις απόψεις του κόμματος περί ακύρωσης του Μνημονίου, ώστε να επέλθει ανάπτυξη και νέες θέσεις εργασίας καθώς και διαπραγμάτευση για το χρέος.

 

skai.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook