Στη λήψη έκτακτων μέτρων για την προστασία των κατοίκων του Πεκίνου από την ατμοσφαιρική ρύπανση προχώρησαν τη Δευτέρα οι κινεζικές Αρχές, στον απόηχο ενός Σαββατοκύριακού κατά το οποίοι οι μετρήσεις κατέδειξαν δυσθεώρητη ρύπανση στην «καπνισμένη» πρωτεύουσα της Κίνας.

Σχολεία σε πολλές περιοχές της πόλης διατάχθηκαν να ακυρώσουν όλες τις δραστηριότητες στην ύπαιθρο, εργοστάσια διατάχθηκαν να μειώσουν τις εκπομπές αερίων, ενώ στα νοσοκομεία καταγράφηκε αύξηση της τάξης του 30% σε ασθενείς που ζήτησαν βοήθεια για αναπνευστικά προβλήματα, όπως μεταδίδουν κρατικά μέσα ενημέρωσης της ασιατικής χώρας.

Παράλληλα, σε μία σπάνια δημόσια έκκληση, οι Αρχές του Πεκίνου συνέστησαν σε όλους τους κατοίκους της πόλης να «λάβουν μέτρα προκειμένου να προστατέψουν την υγεία τους», δεδομένης της ρύπανσης.

Σύμφωνα με τις μετρήσεις των κινεζικών Αρχών, κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου η συγκέντρωση βλαβερών μικροσωματιδίων κατηγορίας PM2.5 υπερέβη τα 700 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο αέρα, κατερχόμενη στα 350 τη Δευτέρα. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, το όριο ασφαλούς συγκέντρωσης είναι το 25!

Τα σωματίδια κατηγορίας PM2.5, έχοντας μέγεθος περίπου το 1/30 του πλάτους μίας ανθρώπινης τρίχας, μπορούν να διεισδύσουν βαθιά στους πνεύμονες, προκαλώντας σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα.

skai.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook