Σε εξέλιξη είναι στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση εν όψει της ψήφισης σήμερα, Δευτέρα, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, του νομοσχεδίου για τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, που ορίζουν μια σειρά από δημοσιονομικά, μισθολογικά και άλλα θέματα, όλα προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της δόσης.

Στα μέτρα περιλαμβάνονται νέοι δημοσιονομικοί κανόνες γα τον έλεγχο των δαπανών των υπουργείων των ΔΕΚΟ και των ΟΤΑ, αναστολή πλειστηριασμών στην α' κατοικία και την αναστολή εξώσεων σε εμπορικά καταστήματα ως το τέλος του 2013 και παρεμβάσεις στις συντάξεις υπαλλήλων της Βουλής (προσαρμογή στα όσα ισχύουν για τους υπαλλήλους των υπουργείων).

Επιπλέον, στο προς ψήφιση νομοσχέδιο περιλαμβάνονται τα μέτρα επιτάχυνσης της απορρόφησης του ΕΣΠΑ, ο νέος τρόπος έκδοσης αδειών δόμησης, η  Δανειακή Σύμβαση για την ανταλλαγή ομολόγων και η πράξη απαλλαγής ευθύνης ΔΣ τραπεζών κατά την ανταλλαγή ομολόγων.

Η συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου με την διαδικασία του κατεπείγοντος έχει προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ΣΥΡΙΖΑ, Χρυσή Αυγή και ΚΚΕ αποχώρησαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας από τη συζήτηση στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, το Σάββατο.

«Αν κάποιες πολιτικές παρατάξεις ή κάποιοι συνάδελφοι πιστεύουν ότι η κυβέρνηση θα έπρεπε να δώσει περισσότερο χρόνο στη συζήτηση αυτών των νομοσχεδίων είναι θέμα προσωπικό και όχι παραβίασης του κανονισμού» απάντησε ο πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

 

in.gr