Την ανάγκη η Ελλάδα να συνεχίσει να καταβάλλει «τεράστια προσπάθεια» στον τομέα είσπραξης εσόδων και φόρων, επισήμανε σε τηλεοπτική συνέντευξή της στην Παγκόσμια Υπηρεσία του BBC η διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Κριστίν Λαγκάρντ.

Την ίδια στιγμή, η επικεφαλής του Ταμείου σημείωσε ότι η χώρα έχει καταβάλλει τεράστιες προσπάθειες για την περικοπή δαπανών για τη μείωση του ελλείμματος και για την επίτευξη πρωτογενούς ισορροπίας, αν όχι πλεονάσματος αυτή την περίοδο

Όπως σχολίασε, αυτό συνιστά την καλή είδηση, ότι δηλαδή «η Ελλάδα θα παρουσιάσει καλύτερα δημοσιονομικά αποτελέσματα ακόμα και με βάση τα όσα σχεδιάζονταν», προσθέτοντας δε πως η τεχνική ανάλυση και η ιστορία διαχείρισης κρίσεων έχουν δείξει ότι είναι καλύτερη μία δυνατή και σκληρή δημοσιονομική προσέγγιση στην αρχή, ώστε να αποκομίσει κανείς τα οφέλη της διαδικασίας.

Σε ερώτηση για το κατά πόσο βλέπει μία ευρωπαϊκή οικονομική ανάκαμψη στο εγγύς μέλλον, η κα. Λαγκάρντ απαντά ότι ήδη για το 2013 προβλέπεται η ευρωζώνη να περάσει σε τροχιά ανάπτυξης, κάτι που είναι καλύτερο από την ύφεση του 2012. Επομένως, όπως επισημαίνει, υπάρχει βελτίωση και αρχή ανάκαμψης.

Προσθέτει ότι αυτό είναι σαφώς αποτέλεσμα εθνικών πολιτικών και συλλογικής προσπάθειας ενδυνάμωσης της ευρωζώνης και μετατροπής της σε μια καλύτερη και πιο εναρμονισμένη τραπεζική ένωση. «Ελπίζω ότι στο μέλλον θα συζητηθεί και η δημοσιονομική ένωση», προσθέτει η διευθύντρια του ΔΝΤ, καταλήγοντας με την επισήμανση ότι είναι ξεκάθαρο πως οι επενδυτές επιστρέφουν στην ευρωζώνη και ανακτούν την εμπιστοσύνη τους.

 

skai.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook