Την Τρίτη θα εμφανιστεί ενώπιον των Οικονομικών Εισαγγελέων, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννης Διώτης.

Ο κ. Διώτης, σύμφωνα με πληροφορίες, θα παραδώσει υπόμνημα στους δύο εισαγγελείς και για τρίτο αδίκημα για την υπόθεση, αυτό της νόθευσης εγγράφου (πλην της υπεξαγωγής εγγράφου και παράβασης καθήκοντος, για τα οποία έχει ήδη παραδώσει υπόμνημα).

Σήμερα, Δευτέρα, έδωσε εξηγήσεις δια υπομνήματος ο δεύτερος κληθείς ως ύποπτος για την υπόθεση, Ιωάννης Καπελέρης. Ο κ. Καπελέρης, που δεν προσήλθε ο ίδιος, σύμφωνα με πληροφορίες, εμμένει σε όσα έχει ισχυριστεί από την πρώτη φορά που προσήλθε στο γραφείο των εισαγγελέων.

Ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ την περίοδο που ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου παρέλαβε το ηλεκτρονικό αρχείο από τις γαλλικές αρχές υποστηρίζει ότι δεν πήρε ποτέ στα χέρια του τη λίστα και τονίζει ότι οποιοδήποτε αδίκημα σε σχέση με αυτό το υλικό δεν τον αφορά.

Ο κ. Καπελέρης επαναλαμβάνει, επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι ο τότε υπουργός του παρέδωσε μία εκτυπωμένη σελίδα υπολογιστή, η οποία δεν μπορούσε να πρωτοκολληθεί ή να αποτελέσει βάση ενδελεχούς ελέγχου και την οποία επέστρεψε στον κ. Παπακωνσταντίνου.

Φέρεται, επίσης, να επισημαίνει ότι ουδέποτε τού εδόθη εντολή για πλήρη έλεγχο ο οποίος, όπως λέει ο κ. Καπελέρης, δεν θα μπορούσε να γίνει χωρίς τα πλήρη στοιχεία της λίστας. Υπογραμμίζει, δε, ότι αν λάμβανε σχετική εντολή ο ίδιος, θα ζητούσε η εντολή αυτή να διαβιβαστεί εγγράφως μαζί με όλο το υλικό.

Τέλος κ. Καπελέρης αναφέρει, επίσης, στο υπόμνημά του ότι δεν υπάρχουν «εξ αντανακλάσεως» ευθύνες και υπογραμμίζει ότι από τις θέσεις που κατείχε ενήργησε στο πλαίσιο των καθηκόντων του και θεωρεί αδιανόητο να του καταλογίζονται ευθύνες που ανήκουν σε άλλους.

Αν δεν προκύψει κάτι νεώτερο από την κατάθεση του κ. Διώτη, την Τρίτη, ολοκληρώνεται η έρευνα των δύο εισαγγελέων και ο φάκελος θα σταλεί στη Βουλή.

 

in.gr