Επιχειρηματολογώντας πως η εκδίκαση της υπόθεσης «Ρούμπι» σε βάρος του Μπερλουσκόνι θα κοστίσει στην ιταλική προεκλογική περίοδο, οι δικηγόροι του Καβαλιέρε ζήτησαν να ανασταλεί η διαδικασία -ενώ η «πέτρα του σκανδάλου», η 20χρονη πλέον Καρίμα ελ Μαχρουγκ (γνωστή ως Ρούμπι) εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο δικαστήριο.

Ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός, που κατεβαίνει στις κρίσιμες για τη χώρα εκλογές του Φεβρουαρίου, κατηγορείται για σεξουαλική συνεύρεση με ανήλικη επί χρήμασι. Επιπλέον, κατηγορείται και για κατάχρηση εξουσίας, επεμβαίνοντας από τον πρωθυπουργικό θώκο σε προβλήματα που είχε η «Ρούμπι» με την αστυνομία.

Ο Καβαλιέρε αρνείται τις κατηγορίες ενώ η ίδια η Μαχρούγκ λέει ότι δεν συνευρεύθη με τον Μπερλουσκόνι στα διαβόητα πάρτυ «μπούνγκα μπούνγκα».

Τη Δευτέρη, οι συνήγοροι του Μπερλουσκόνι ζήτησαν να ανασταλεί η δίκη τουλάχιστον μέχρι το στήσιμο της κάλπης, λέγοντας πως ο πρώην πρωθυπουργός είναι «απασχολημένος» και δεν μπορεί να παρακολουθεί δίκες. Τόνισαν επίσης πως πρέπει να αποφευχθεί πιθανή πολιτική εκμετάλλευση της υπόθεσης που μπορεί να επηρεάσει την προεκλογική εκστρατεία.

Νωρίτερα, η Μαχρούγκ είχε περάσει βιαστικά και χωρίς να απαντήσει σε ερωτήσεις μέσα από μία «θάλασσα» δημοσιογράφων που είχαν στηθεί έξω από το δικαστήριο στο Μιλάνο. Στις δύο προηγούμενες ακροάσεις δεν είχε ανταποκριθεί στην κλήση από το δικαστήριο, λέγοντας πως βρισκόταν στο εξωτερικό.

Αν και ήσσονος άμεσης πολιτικής σημασίας (πέραν της κατάχρησης εξουσίας), η υπόθεση είναι η πιο πολύκροτη από τις αρκετές δικαστικές περιπέτειες του Μπερλουσκόνι, τόσο στην Ιταλία όσο και διεθνώς.

 

in.gr