«Η ναυτιλία είναι στα κατώτερα του κύκλου της, οι ναύλοι έχουν πέσει. Η ανταγωνιστικότητα υπάρχει οπότε η έκτακτη φορολόγηση  του συναλλάγματος δεν θα δημιουργήσει πρόβλημα».

Αυτή είναι η θέση του υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου Κωστή Μουσουρούλη  για την έκτακτη φορολόγηση του ναυτιλιακού συναλλάγματος:

«Όλος ο κόσμος και η ναυτεργασία και η πλοιοκτησία έχουν γνώση γιατί μιλάνε. Δεν πιστεύω ότι υπάρχει κίνδυνος να μπουν οι προπέλες μπροστά και να φύγουν τα πλοία» ανέφερε ο υπουργός Ναυτιλίας.

Η εισφορά θα επιβάλλεται επί των ποσών του ετήσιου εισαγόμενου συναλλάγματος της τετραετίας 2012 – 2015 και θα υπολογίζεται κλιμακωτά με συντελεστές 6% – 10% ως εξής, για ετήσιο εισαγόμενο συνάλλαγμα έως 200.000 δολάρια με συντελεστή 10%.

Στη συνέχεια ο υπουργός εξέφρασε τις ανησυχίες του για την έκτακτη εισφορά που θα καταργείτο αλλά πλέον μονιμοποιείται και θα πληρώσουν και οι 117.377 ιδιοκτήτες σκαφών αναψυχής άνω των 6 μέτρων.

«Είναι λίγο ανησυχητικό είναι το άρθρο για τα σκάφη αναψυχής. Προσωπική άποψη ότι η αντικατάσταση όλων των φόρων με ένα ενιαίο που είναι γνωστός εκ των προτέρων είναι ο μόνος σίγουρος δρόμος για να  επανέλθουν τα σκάφη αναψυχής στην Ελλάδα» τόνισε ο κ. Μουσουρούλης.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook