Τον προβληματισμό του για το γεγονός ότι πολύ καιρό τώρα εξισώθηκε η πολιτική με τη φυσική βία, με ευθύνη των κομμάτων της αριστεράς και κυρίως του ΣΥΡΙΖΑ, εξέφρασε ο βουλευτής Β’ Αθηνών της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας, σήμερα, στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΣΚΑΙ» και στο δημοσιογράφο κ. Μπάμπη Παπαδημητρίου.

«Το βασικό πρόβλημα είναι ότι εδώ και πολύ καιρό εξισώσαμε την οποιαδήποτε πολιτική πρωτοβουλία, ακόμη και άδικη, με τη φυσική βία. Ήταν η μόνιμη επωδός των κομμάτων της αριστεράς. Μπορεί μια πολιτική πράξη να είναι άδικη, δεν είναι, όμως, το ίδιο πράγμα με το να πυροβολείς, με το να σκοτώνεις, με το να καις», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Ακόμη, με αφορμή την πρωινή επίθεση στα γραφεία της ΝΔ, ο κ. Μητσοτάκης, επανέλαβε κάτι που έχει πει και στο πρόσφατο παρελθόν, ότι δηλαδή «η απόσταση η οποία χωρίζει μια μολότοφ από ένα καλάσνικοφ είναι πολύ μικρή».

Επιπλέον, ο κ. Μητσοτάκης επιτέθηκε στο ΣΥΡΙΖΑ για την εδώ και πολλά χρόνια διακριτική ανοχή του στις πράξεις πολιτικής βίας, τονίζοντας ότι μπορεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπό την πίεση της πραγματικότητας να αναγκάζεται να κάνει μια προσαρμογή στη ρητορική του, ωστόσο θύμισε «την πρόσφατη δήλωση βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος αυτοπροσδιορίστηκε ως αναρχικός και την τεράστια προσπάθεια που έκαναν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να μας πείσουν ότι η συσσώρευση συστατικών μιας βόμβας μολότοφ είναι, περίπου, αξιέπαινη πράξη ανακύκλωσης».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook