Με πρωτοβουλία της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης, έπειτα από πρόσκληση που απέστειλε ο Διοικητής της Αντώνης Γρηγοράκης, αύριο Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013 θα πραγματοποιηθεί συνάντηση στα Χανιά, με θέμα την εξέταση των προτάσεων που έχουν υποβληθεί για την αξιοποίηση της έκτασης και των κτιριακών εγκαταστάσεων του πρώην Θεραπευτηρίου Ψυχικών Παθήσεων Χανίων.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων στις 11.30 το πρωί και έχουν προσκληθεί να συμμετέχουν σ αυτήν, ο Γ. Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης Γιώργος Δεικτάκης, οι Βουλευτές του νομού Χανίων, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Χανίων Απόστολος Βουλγαράκης, ο Δήμαρχος Χανίων Μανώλης Σκουλάκης, ο Διοικητής του Γ.Ν. Χανίων Χαράλαμπος Δουλγράκης και η Αναπληρώτρια Διοικήτρια του Θ.Ψ.Π.Χ. Ευαγγελία Σταυρουλάκη- Παραγιουδάκη.

Οι προτάσεις που κατά καιρούς έχουν τεθεί από φορείς όπως, Περιφέρεια, Δήμο Χανίων, Πολυτεχνείο, Συλλόγους κ.α. και αφορούν στο αίτημα τμηματικής παραχώρησης και στην αξιοποίηση μέρους της έκτασης, είναι πολλές.

Η Διοίκηση της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης ανοίγει το διάλογο στην κατεύθυνση, οι όποιες προτάσεις να εξετασθούν στο πλαίσιο μιας συνολικής οπτικής αξιοποίησης της έκτασης κι όχι αποσπασματικής, προκειμένου να διασφαλισθεί κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο, τόσο η συνοχή και η συνάφεια των υπηρεσιών που θα παρέχονται, όσο και η βιωσιμότητα και λειτουργία των δομών που θα λειτουργήσουν.

Το Κεντρικό Συγκρότημα του Θ.Ψ.Π.Χ. ευρίσκεται στη Σούδα (Δήμος Χανίων) και το συνολικό εμβαδόν του οικοπέδου είναι 120.736,69 τ.μ..

Η συνολική κάλυψη κτηρίων είναι 9.377,63 € τ.μ. και η συνολική δομημένη επιφάνεια είναι 14.741,53 τ.μ. Στο χώρο αυτό σήμερα, μετά και την μεταφορά όλων των Διοικητικών και Τεχνικών υπηρεσιών του πρών Θ.Ψ.Π.Χ. στο Γ.Ν. Χανίων, στεγάζεται σε κτήριο που έχει παραχωρηθεί (773,59 τ.μ) το ΕΚΑΒ και ο ΟΚΑΝΑ (σε κτήριο 494,64 τ.μ.). Επίσης στο χώρο υπάρχει σύγχρονο αμφιθέατρο 911,35 τ.μ.

Η εναπομένουσα δομημένη επιφάνεια προς αξιοποίηση και εκμετάλλευση, ακολούθως των απαραίτητων τεχνικών παρεμβάσεων, ανέρχεται σε 10.690 τ.μ. και περιλαμβάνει επτά κτήρια μέσα σ αυτήν.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook