Τη βεβαιότητά του ότι οι απορροφήσεις κονδυλίων στην Κρήτη από τους αναπτυξιακούς νόμους το 2013 θα είναι μεγαλύτερες από αυτές του 2012 εξέφρασε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Ο Περιφερειάρχης σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ ανέφερε ότι το 2012 η Περιφέρεια Κρήτης μέσω των αναπτυξιακών νόμων χρηματοδοτήθηκαν επενδυτές του νησιού με 16.000.000 ευρώ, ποσό που – όπως είπε – θα μπορούσε να είναι ακόμα μεγαλύτερο αν δεν υπήρχαν διάφοροι λόγοι όπως π.χ. τραπεζών, ή η μη ολοκλήρωση των ελέγχων που ήταν απαραίτητες να γίνουν.

Ο κ. Αρναουτάκης αναφερόμενος στις χρηματοδοτήσεις του 2012 και στις εκτιμήσεις του για το 2013, επισήμανε : « Τα 16.000.000,00€ πήγαν σε 165 επιχειρήσεις και η εκτίμηση η δική μας είναι ότι το 2013 θα έχουμε ακόμα μεγαλύτερη απορρόφηση στον αναπτυξιακό γιατί έχουμε ξεκινήσει μια προσπάθεια σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες να έχουμε πιο γρήγορα τους ελέγχους που χρειάζονται αλλά και οι τράπεζες πρέπει να δίνουν τις εγγυητικές που χρειάζονται για να μπορούν οι επενδυτές να παίρνουν τα χρήματά τους.»

Ο Σταύρος Αρναουτάκης παράλληλα πρόσθεσε ότι : « Ως Περιφέρεια Κρήτης δίνουμε έμφαση στην ανάπτυξη και στην αξιοποίηση των δυνατοτήτων των αναπτυξιακών νόμων που είναι σημαντικά εργαλεία για την ενίσχυση των ιδιωτικών επενδύσεων και κατ΄επέκταση της τοπικής αλλά της εθνικής μας οικονομίας. »

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook