Οκτώ παιδιά και πέντε γυναίκες σκοτώθηκαν σήμερα το πρωί σε αεροπορική επιδρομή στην περιοχή Μουανταμιγιάτ αλ-Σαμ, νοτιοδυτικά της Δαμασκού, σύμφωνα με απολογισμό του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της οργάνωσης Ραμί Αμπντελραχμάν τα έξι από τα οκτώ παιδιά–ηλικίας από εννιά μηνών ως 14 ετών–ήταν αδέλφια.

Το Συριακό Παρατηρητήριο επισήμανε πως περισσότερα από 3.500 παιδιά έχουν χάσει τη ζωή τους στους 22 μήνες που διαρκεί ο πόλεμος στη Συρία. Χθες Κυριακή 14 παιδιά σκοτώθηκαν κοντά στη συριακή πρωτεύουσα.

Η συριακή αεροπορία συνεχίζει τους βομβαρδισμούς της Νταράγια, νοτιοδυτικά της Δαμασκού.

Στο μεταξύ, το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κατήγγειλε σήμερα πως και οι συριακές χερσαίες δυνάμεις χρησιμοποιούν βόμβες διασποράς εναντίον των ανταρτών. Η οργάνωση είχε καταγγείλει πως αυτού του είδους τις βόμβες χρησιμοποιεί και η πολεμική αεροπορία της Συρίας.

\”Η Συρία αυξάνει τη χρήση βομβών διασποράς, αγνοώντας την διεθνή καταδίκη\”, τόνισε ο Στιβ Γκουζ, επικεφαλής του τμήματος της οργάνωσης για τα όπλα, καλώντας την συριακή κυβέρνηση να σταματήσει αμέσως τη χρήση των όπλων αυτών που μπορούν να προκαλέσουν το θάνατο ακόμα και μετά το τέλος του πολέμου.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, το οποίο συγκέντρωσε στοιχεία από μαρτυρίες κατοίκων, βίντεο που ανέβασαν στο διαδίκτυο οι αντάρτες και φωτογραφίες ανεξάρτητων φωτορεπόρτερ, ο στρατός στις χερσαίες επιθέσεις του χρησιμοποιεί από τον Δεκέμβριο βόμβες διασποράς.

 

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook