Τον γύρο του κόσμου κάνει η είδηση της ένοπλης επίθεσης στα γραφεία της ΝΔ, με τα περισσότερα διεθνή μέσα ενημέρωσης να κάνουν λόγο για \”κλιμάκωση της βίας\” στην Ελλάδα.

Το πρακτορείο Reuters παραθέτει δηλώσεις αξιωματούχων που μιλούν για συμβολική επίθεση κατά του πρωθυπουργού Α. Σαμαρά, ενώ τονίζει ότι την προηγούμενη εβδομάδα σημειώθηκε σειρά επιθέσεων σε σπίτια δημοσιογράφων και εναντίον πολιτικών, την ευθύνη για ορισμένες από τις οποίες ανέλαβαν αριστεριστές, ως αντίδραση για την οικονομική κρίση.

Το πρακτορείο υπογραμμίζει μεταξύ άλλων, ότι η Ελλάδα βρίσκεται στον έκτο χρόνο ύφεσης, η οποία τροφοδότησε την οργή των πολιτών ενάντια στους Έλληνες πολιτικούς και τους διεθνείς δανειστές.

Το βρετανικό δίκτυο BBC κάνει λόγο για \”σφαίρες στα γραφεία του κυβερνώντος κόμματος στην Αθήνα\”, ενώ αναφερόμενο και στις επιθέσεις που προηγήθηκαν, τονίζει ότι αυτές \”σημειώθηκαν στον απόηχο της εισβολής της αστυνομίας μερικές μέρες νωρίτερα σε μία μεγάλη κατάληψη, συλλαμβάνοντας αναρχικούς, ενώ κατάσχεσαν βόμβες μολότοφ και άλλα υλικά\”.

Το Associated Press αναφέρει ότι \”καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει μέχρι στιγμής την ευθύνη για την επίθεση, η οποία σημειώθηκε εν μέσω ενός κύματος πολιτικά υποκινούμενης βίας από αναρχικές και ακροαριστερές ομάδες\”. Στην μη ανάληψη ευθύνης αναφέρεται επίσης, και το αμερικανικό δίκτυο Fox News.

Σύμφωνα με τη γαλλική Le Monde, η επίθεση στα γραφεία της ΝΔ μοιάζει να συνδέεται με τις πρόσφατες επιχειρήσεις της αστυνομίας για την απομάκρυνση των καταληψιών από δημόσια κτήρια, κάτι που προκάλεσε σφοδρή αντιπαράθεση της κυβέρνησης με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Το ιταλικό δίκτυο RaiNews24 σημειώνει ότι σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Σίμο Κεδίκογλου, \”στόχος ήταν το γραφείο του πρωθυπουργού\”, ενώ γίνεται αναφορά και στην δήλωση του περί \”διάχυσης του φόβου στην ελληνική κοινωνία\”.

Η Wall Street Journal αναφέρει ότι η επίθεση κατά των γραφείων της ΝΔ ξυπνά μνήμες τρομοκρατικών επιθέσεων, όπως αυτή του 2009 σε αστυνομικό τμήμα (της Αγίας Παρασκευής) και κατά της Αμερικανικής Πρεσβείας το 2007, την ευθύνη της οποίας είχε αναλάβει ο \”Επαναστατικός Αγώνας\”.

news247.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook