Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε μετά την απολογία του, ο 29χρονος φοιτητής που κατηγορείται για συμμετοχή στην οργάνωση «Πυρήνες της Φωτιάς» και για κατοχή όπλων.

Με τη σύμφωνη γνώμη του εφέτη ανακριτή και του αρμοδίου εισαγγελέα, επιβλήθηκαν στον κατηγορούμενο οι όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της υποχρεωτικής εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα, αλλά και της απαγόρευσης συναναστροφής με άλλους κατηγορούμενους για συμμετοχή στην ίδια οργάνωση.

Ο 29χρονος, διά της συνηγόρου του Μαρίας Λεγάκη, αρνείται τις κατηγορίες και ενώπιων του ανακριτή αμφισβήτησε τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων της Ασφάλειας σε σχέση με το DNA του, που φέρεται να εντοπίστηκε στα όπλα που βρέθηκαν στην Πανεπιστημιούπολη.

Όπως υποστηρίζει η συνήγορός του, το γενετικό υλικό θα μπορούσε να αντιστοιχεί σε άλλα οκτώ άτομα και για τον λόγο αυτόν ζήτησε τη διενέργεια νέας πραγματογνωμοσύνης.

Ο 29χρονος επικαλέστηκε πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει, ενώ προσκόμισε αναλυτικές βεβαιώσεις σπουδών και καταστάσεις ενσήμων, από τις οποίες προκύπτει ότι παράλληλα εργάζεται όλα αυτά τα χρόνια.in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ